Dit zijn dus de vieste plekken in een hotelkamer

Je zou hier misschien beter een doekje overheen kunnen halen na het inchecken...

Of je nu op vakantie gaat of op zakenreis, het laatste waar je je druk over wilt maken is over het feit of je hotelkamer wel schoon is. En toch zal je dat misschien voortaan wel moeten doen. Volgens een onderzoeksrapport van WKMG Local 6 in Orlando zijn er zelfs ná een rondje van het kamermeisje nog genoeg plekken in hotelkamers die de test met de witte handschoen niet doorstaan.

Voor het onderzoek ging Local 6 undercover richting twee hotels, waar ze een aantal niet zo frisse dingen vonden. Plekken die je in de gaten moet houden? De afstandsbediening, de deur en de lichtknoppen.

Advertisement - Continue Reading Below

Terwijl de kamermeisjes badkamers grondig schrobben, tapijten uitzuigen en de lakens netjes verwisselen, laten ze de afstandsbediening, een van de meest gebruikte dingen in een hotelkamer, vaak links liggen. 'Afstandsbedieningen kunnen zelfs de bacterie E.coli bevatten – grote kans dat een van de vorige bewoners van je kamer zijn handen niet heeft gewassen na het bezoeken van het toilet en vervolgens weer achter de tv kroop,' zegt Jim Inglis, programmadirecteur voor het Hotel Restaurant Management Program van het Valencia College tegen het team van Local 6. Bij één hotel deed het team een test met honing op de afstandsbediening en de kraan, die er bij twee kamers helaas nog steeds op zat nadat het kamermeisje langs was geweest.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
7 slimme trucs waardoor je huis altijd schoon lijkt
Met deze trucs lijkt je huis altijd schoon
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt
Deze 9 planten overleven in de badkamer
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië
Voetjes van de vloer! 10x de mooiste vloeren

En dat is niet alles. De lakens van je bed mogen dan daadwerkelijk dagelijks in de wasmachine belanden, de sprei is een ander verhaal volgens Inglis. De grote afmeting van een sprei maakt het moeilijker om 'm schoon te maken. Denk daar dus maar over na voordat je op je bed neerstrijkt na een lange reis.

'Als je een hapje wilt eten in je hotelkamer, is de schoonste plek waarschijnlijk de badkamer,' aldus Inglis. 'De meeste mensen ploffen zo neer op het bed en eten daar, maar de kans is groot dat dat niet de meest hygiënische plek is.'

Gelukkig is het niet nodig een grote schoonmaak te houden bij aankomst, maar een pak hygiënische doekjes mee voor de afstandsbediening en lichtknoppen én een extra spoelbeurt voor de glazen is geen verkeerd idee.

Bron: Good Housekeeping