Deze verfkleuren laten een kamer groter lijken

Benauwende ruimte? Luister naar de experts.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
redroaster-cafe-brighton-botanical-punk
Zien! Deze man maakt prachtige luchtfoto's
9 dingen in de badkamer die je NU moet vervangen

Met de juiste kleur verf kun je een hoop bereiken – het kan goede energie brengen in een ruimte, mensen flatteren en je zelfs beschermen tegen ziektes. En, gelukkig voor de kleinbehuisden, een goed gekozen toon kan een kamer een stuk groter aan laten voelen dan hij eigenlijk is (ja, je kunt kleine ruimtes in een andere kleur schilderen dan wit).

Om je zoektocht naar die perfecte kamerverruimende kleur te vergemakkelijken, raadpleegde Trulia haar netwerk van experts voor advies.

Advertisement - Continue Reading Below

Vier tonen voeren de lijst aan als de beste algemene kleuren om een kamer groter aan te laten voelen, inclusief drie zachte neutralen: rookgrijs, mat blauw en off white. Verrassend genoeg staat ook een matte marineblauw in die top vier.

De collectie van grijze en blauwe tonen kunnen het oog voor de gek houden door je te laten denken dat een kamer ruimer is dan hij eigenlijk is. 'Door de muren en de omlijstingen in de zelfde kleur te verven, lijken je plafonds hoger en zijn er geen onderbrekingen', legt Charlotte Lucas van Charlotte Lucas Interior Design uit.

Check onderstaande infographic om alle veertien must-know tonen te zien, en kijk hier om te ontdekken waarom deze de uitverkorenen zijn.

Trulia

Bron: ELLE Deco

Meer weten? Zo gebruik je die kleur om je kamer groter te laten lijken >

7 verftips die je moet weten voor je gaat verven >