4 manieren om een kamer minder druk te maken

Rustig aan, maximalist.

Maximalisme, het mag weer. Een rijke laag kleur over het klinische wit, de prullen úit de kastjes in plaats van erin en meer dan alleen een bed in de slaapkamer. Helaas is een fout zo gemaakt: het verschil tussen levendig en een overdosis is maar miniem.

 

VERSOBER
Het spijt ons, maar too much is niet op te lossen zonder iets weg te doen - of op zijn minst de kamer uit te doen. De kunst van gelaagdheid kent ook grenzen, dus bekijk je kamer in delen en haal uit ieder deel één of meerdere elementen weg. 

Advertisement - Continue Reading Below

TEL
Een tikje minder bereik je ook door te tellen. Cluster eerst in je hoofd de belangrijkste kleuren in je kamer en tel ze. Ga je voorbij de vijf, dan is de kans aanwezig dat dat de reden kan zijn van de drukte in je huis. Het zelfde geldt voor patronen: barst je kamer van verschillende prints, dan kan de oplossing zijn ook hiermee iets te minderen. 

SCHUIF IN
Je zou denken dat je een kamer benauwender maakt door dingen naar elkaar toe te schuiven, maar het tegendeel is juist waar. Door dit te doen maak je één ding van bepaalde losse items, waardoor het oog minder moeite heeft een kamer als geheel te zien. 

More From Interieur Inspiratie
20 articles
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: greenery
Een blauwe interieurboost op Blue Monday
Hoe dít Deense woord interieurland gaat overnemen

COMBINEER
Die zelfde regel gaat ook op voor het combineren van dingen. Heb je een bepaalde verzameldrang, maar houdt die niet op bij één familie beeldjes: wees gerust. Je hoeft geen zogenaamde darlings te killen, combineer de verzamelingen die je verspreid hebt over je huis gewoon en bewaar ze bij elkaar om meer rust te creëren. 

 

Ben je eigenlijk gewoon een rommelkont? Misschien raadt je rommelige bureau wel meer schade aan dan je denkt... >
Voor de grote schoonmaak: deze zeven interieuritems hebben een houdbaarheidsdatum >