Lege telefoon? Gebruik een plant

Het is heus waar.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest

Stopcontacten zijn zó 2015. Zeker nu er een milieuvriendelijkere alternatieven verschijnen om de batterij van je telefoon een boost te geven. Eerder aanschouwden we de tafel van IKEA die je telefoon op miraculeuze wijze oplaadt. Nu is het tijd voor nóg groener: opladen met een plant.

Arkyne Technologies, een bedrijf uit Barcelona, creëerde een plantenpot genaamd Bioo Lite, die elektriciteit uit een plant haalt. Een klein lesje biologie: dat heeft te maken met fotosynthese, een proces dat natuurlijk voorkomt in de plant. De Bioo Lite is geen basisschoolbiologie - de technologie is verfijnd en bevat oa organische moleculaire decompositie, actieve micro-organismen, biologische nanodraden en andere moeilijke woorden. 

Advertisement - Continue Reading Below

Jip en Janneketaal? Fotosynthese gebruikt zonlicht om koolstofdioxide (CO2) en water om te zetten in zuurstof en organische bestanddelen. De bacteriën in de pot breken die bestanddelen af, en laten elektronen los die via nanodraden omgezet worden in elektriciteit - die een doodgewone USB-ingang kan aandrijven. 

Het systeem verzamelt over de hele dag en nacht elektriciteit, dat het kan gebruiken om je telefoon of tablet tot wel drie keer per dag op te laden - wat wel nodig is met die iPhonebatterij. Stop je oplader in de steen met USB-poort en laat de natuur zijn werk doen.

More From Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest
Hollands glorie.
IKEA strikt deze Nederlandse topdesigner
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden

Bioo Lite is nu verkrijgbaar in het wit via Indiegogo en kan vanaf december voor je deur verschijnen. Andere opties zijn kersenrood, geel, roze en zwart.

Klein detail: je moet je plant wel levend houden om de oplader te laten werken. Als je een plantenseriemoordenaar bent, zul je dus eerst even aan jezelf moeten werken. 

Bron: ELLE Decor

 

Zo maak je zelf een Japanse Kokedama hangplant >
Hebben bloemen eigenlijk effect op je gezondheid? >