Zo vaak zou je je beddengoed eigenlijk moeten wassen

Van lakens tot dekens en zelfs je matras.

De één wast z'n bed eens in de twee weken, de ander heeft na een week liever al een fris schoon bed. Maar hoe schoon is dat bed eigenlijk als je alleen je lakens wast? Kijk je bijvoorbeeld ooit wel eens naar je matras? Het antwoord voor eens en voor altijd: zo vaak moet je je beddengoed wassen voor een echt schoon bed – van lakens tot matras en alles daar tussenin.

Lakens

Ideaal? Eens per week. Maar als je ervoor zorgt dat je schoon en alleen je bed induikt mag je het wassen van je lakens best uitrekken naar eens in de twee weken.

Advertisement - Continue Reading Below

Kussenslopen

Je kussenslopen daarentegen zijn maar bestand tegen maximaal één week aan bedsessies. Heb je een slechte huid, dan kun je ze zelfs beter eens in de twee tot drie dagen wassen.

Dekens

Nee, die enorme donzen deken hoeft niet wekelijks in de was. Wel is het lekker om 'm om de vier tot zes maanden een rondje mee te laten draaien in je (enorme) wasmachine of er even mee langs de stomerij te gaan.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen
blue and white bathroom with bamboo cabinets
30 eyecatching tegelideeën voor de badkamer
4 tips om die lege plek in je interieur op te vullen.
Kerstboom weg? Dit zet je op die lege plek

Kussens

Iets vaker mag je dat doen met je kussens, die het schoonst blijven als je ze eens in de drie tot zes maanden in de wasmachine stopt. Want, al vergeet je het liever, je kunt er toch beter bewust van zijn dat onder je schone kussensloop een kussen zit dat je – sorry – zweet vasthoudt.

Matras

Betrapt. Jouw matras is vast nog niet zo vaak schoongemaakt sinds de aanschaf ervan. Helaas hebben we daar ook wat vieze feitjes voor: het is een clubhuis voor allergenen, zweet en stof. Geen overbodige luxe dus om hem eens in het halfjaar te voorzien van een laag baksoda die je er vervolgens afzuigt met de stofzuiger.

5 plekken in de keuken die je regelmatig zou moeten schoonmaken >