In dit droomchâteau vol bloemen zijn de muren handbeschilderd

Door de eigenaresse zelf.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië
Voetjes van de vloer! 10x de mooiste vloeren
Deze 15 interieuritems kunnen niet meer op je 30e

Om je huis als je thuis te laten voelen, kun je veel dingen doen - als je het maar eigen maakt. Dat is ook wat Claire Basler dacht toen zij Château de Beauvoir inrichtte en op een bijzondere manier een beetje van zichzelf in het kasteel stopte. De kunstenares koos niet voor een doorsnee behangetje of haar favoriete kleuren verf op de muur, maar besloot de muren eigenhandig te voorzien van muurschilderingen.

Advertisement - Continue Reading Below

Claire kocht een aantal jaren geleden het vervallen kasteel in Midden-Frankrijk en redde het samen met haar man Pierre van de ondergang. Met haar muurschilderingen creëerde zij een nieuw soort trompe-l'oeil: de realistische afbeeldingen in de verschillende kamers gaan naadloos over in de bloemen van het interieur en de groene omgeving van het kasteel en houden het oog daarmee voor de gek.

Haar bijzondere werk maakt haar huis niet alleen haar thuis, maar eerder een levenswerk. Het château is buiten een woonhuis ook een werkplek, waar ateliers de ruimtes van de voormalige paardenstallen en orangerie hebben ingenomen.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië
Voetjes van de vloer! 10x de mooiste vloeren
Deze 15 interieuritems kunnen niet meer op je 30e
3x winterbloeiers voor je plantencollectie
6 interieurs in de kleur van de liefde

Zomer in Frankrijk op de planning? In de weekenden van 10 - 11 en 17 - 18 juni is Château de Beauvoir open voor publiek en kun je met eigen ogen het natuurschoon in en om het kasteel bewonderen. En voor wie er geen genoeg van kan krijgen: niet alleen op muren, maar ook op papier is het werk van Claire betoverend. Je vindt haar webgallery op clairebasler.com.