6 slaapkamerdingen die je helpen met in slaap komen

Want dat beetje extra nachtrust kun je vandaag wel gebruiken.

Misschien ben je net wakker, misschien moet je nog onder de dekens kruipen. In beide gevallen kunnen we hoogstwaarschijnlijk stellen dat je nachtrust vanavond harder nodig is dan welke andere dag van het jaar dan ook. En daar helpen we je graag een handje bij.

Kies de juiste kleuren

Kleuren hebben invloed op je gemoedstoestand, en zo ook op je slaap. Wist je dat je van deze specifieke kleur in de slaapkamer zelfs het beste slaapt?

Advertisement - Continue Reading Below

Ga voor een rustgevende geur

Ook geuren hebben invloed op je slaapgedrag. Kies een geur waarbij je je vertrouwd voelt en omring je ermee. Geen idee wat je moet kiezen? Lavendel is er een die rustgevend werkt. Maar ook van een fris gewassen bed wordt niemand ongelukkig.

Houd het licht buiten

Als er íets is wat de slaap bruut kan verstoren, dan is het wel licht - het bekende verhaaltje van serotonine, ofwel het slaaphormoon, dat alleen aangemaakt wordt in het donker. Barricadeer dus de ramen en weer je van het buitenlicht voor een goede nachtrust. Geen goede gordijnen? Alleen vandaag knijpen we een oogje dicht voor een vuilniszak tegen het raam. Omdat je het nodig hebt.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
feiten over kerstmis
8 feitjes over kerst die je nog niet wist
Interieuritems met een dubbele functie
The Dewberry Hotel in Charleston
Zo creëer je een oase van rust in je badkamer
10 sinterklaascadeaus voor de ultieme reiziger

Test je kussens

Er bestaat een heel makkelijk trucje om te testen of je hoofdkussen nog goed is. Voer 'm uit op de kussens in je bed, kies de beste uit en verhoog je kans op beter slapen.

Zorg voor balans

Heb je dingen waar je je aan ergert als je er tegenaan kijkt terwijl je in bed ligt te piekeren? Zorg dat ze vóór je onder de dekens kruipt weg zijn. Ook indirect kun je rust creëeren met de opstelling in je kamer. Zo zorgt balans en symmetrie visueel voor rust.

Ruim de boel op

Dat geldt ook voor rommel: troep in huis zorgt voor stress. Bezem door die vuilnisbelt dus, voor het slapen gaan.