De 7 beste terrassen in Amsterdam

Hier wil je in de zon zitten, het HELE weekend.

Meer van Interieur Hotspots
20 articles
Studio met bibliotheek in de bossen
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten

De zomer is nu echt in volle gang, dus staan we iedere (vrije) dag in de startblokken om het terras op te gaan. We verzamelden de 7 mooiste terrassen in Amsterdam.

De Plantage

Op een pleintje in Artis met een knus en gezellig terras. Tussen de lichtslingers zit je hier op hoor- en loopafstand van alle dieren. Neem je plaats voor de prachtige serre van De Plantage, dan drink je je wijntje met uitzicht op lepelaars en flamingo's.

Advertisement - Continue Reading Below

> De Plantage, Plantage Kerklaan 36, Amsterdam

More From Interieur Hotspots
20 articles
Studio met bibliotheek in de bossen
Textielmuseum brengt ode aan het kleed
Dit is dé plek om het Noorderlicht te spotten
Eigenaren van een balkon opgelet!
Droomlocatie: hier staat een compleet roze kasteel

Hannekes Boom

Dit opvallend gekleurde terras doet ons al maanden hopen op wat warmte. En ja, daar is-ie dan eindelijk, de zon. Bij Hannekes Boom toef je heerlijk aan het water terwijl je jezelf omringd met vrolijkheid en gezelligheid.

> Hannekes Boom, Dijksgracht 4, Amsterdam

De Liefde

Sinds april kent Amsterdam een nieuwe wijnbar, gevestigd in het Bilderdijkpark in hartje Oud-West, genaamd De Liefde. Voor de oplettende lezer: De Liefde bestond al, maar eigenaar Vincent vond het na vijf jaar tijd voor vernieuwing. Op de idyllische plek in het kleine park is maar liefst plek voor 120 man op het terras – met recht een verborgen pareltje in de stad. Op de kaart vind je onder andere heerlijke high wines van glazen vino en luxe happen.

Advertisement - Continue Reading Below

> De Liefde, Bilderdijkpark 1A (in het park), Amsterdam

Café Pause, Pulitzer Amsterdam

In de binnentuin van dit hotel met prachtig velours, messing en marmeren interieur kun je je even terugtrekken uit de stadsdrukte. Het chique café mét terras heet niet voor niets Pause, het geeft je precies wat het je zegt: even pauze.

> Pulitzer Amsterdam, Prinsengracht 315-331, Amsterdam

Advertisement - Continue Reading Below

Rosa & Rita

Café-restaurant Rosa & Rita heeft zich opgemaakt voor de zomer met heuse make-over én 'n nieuwe kaart. De buitenruimte is uitgebreid met een nieuw, zonovergoten terras en het vertrouwde menu met biefstuk en pizza's is aangevuld met Franse vis- en vegetarische gerechten. Oh ja, ook de wijn- en bierkaart is uitgebreid. Cheers!

> Café Restaurant Rosa & Rita, Oostenburgereiland, Conradstraat 471, Amsterdam

Meest gelezen

Bar Botanique

Wie groen zegt, zegt Bar Botanique. Met groene muren, een groene bar en een overvloed aan planten snappen we dat je ook even de tijd wil nemen om het prachtige interieur in je op te nemen. Maar het is ook heerlijk vertoeven in het zonnetje – op het grote, fijne, tropische terras.

> Bar Botanique, Eerste van Swindenstraat 581, Amsterdam

Good Vibes💐🌴🌿 #barbotanique #cafetropique #design

A post shared by Bar Botanique (@barbotaniqueamsterdam) on

Bar & Brasserie Occo, The Dylan Hotel

We mogen wel zeggen een van de meest romantische verborgen plekjes in Amsterdam. De mystieke stadstuin van The Dylan laat je helemaal vergeten dat je je midden in de stad bevindt. Lekker aan de gracht, zonder alle drukte. En ook hier, veel marmer en velours. We love it.

> The Dylan Hotel, Keizersgracht 384, Amsterdam

Op een unieke manier dineren? Dit zijn 10 bijzondere restaurants in Amsterdam >