Dit zijn dé nieuwe ambassadeurs van Dutch Design Week 2017

Wie zijn de opvolgers van Maarten Baas en Bas van Abel?

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest

Dutch Design Week goes international. Na vijftien jaar ambassadeurs te kiezen uit eigen land, kiest de Dutch Design Foundation er voor het eerst voor een buitenlandse kracht toe te voegen. En dat is nog niet alles; dit jaar zullen het niet twee, maar vier ambassadeurs zijn.

Wie vertegenwoordigen dit jaar Dutch Design, zetten hun netwerk in en ontwikkelen de bijzonderste activiteiten tijdens DDW 2017? Grote namen uit binnen- en buitenland werden verzameld, om het internationale accent van het ambassadeursschap te versterken.

Advertisement - Continue Reading Below

Al benieuwd? Dit zijn ze, de ambassadeurs van Dutch Design Week 2017:

Winy Maas

Architect, urbanist en hoogleraar Winy Maas. Met zijn toffe werken in binnen- en buitenland is hij met zijn bedrijf MVRDV continu opzoek is naar multidisciplinaire verbanden en de grenzen binnen zijn vakgebied.

Winy Maas: 'Ik wil bezoekers en collega's over grenzen heen laten kijken. Waarin ik kan meehelpen om de relatie tussen product en toekomstige stad te verbeteren. Met welke producten kan ik de toekomst tegemoet treden. Ik verwacht een bijzondere editie, met veel ruimte voor verrassende samenwerkingen, cross-overs die leiden tot nieuwe inzichten en resultaten die gevestigde ideeën zullen opschudden en verruimen.'

More From Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest
Hollands glorie.
IKEA strikt deze Nederlandse topdesigner
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden

Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk van Atelier NL

Atelier NL weet elke zandkorrel of stukje aarde om te toveren tot een kunstwerk, zo maakten ze eerder al het bekende 'Clay Service' van lokale aarde en verscheen nog niet zo lang geleden 'ZandGlas', prachtig glasservies gemaakt van wild zand. Op Dutch Design Week zal hun nieuwe project van start gaan: 'To see a World in a Grain of Sand'.

Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck: Als DDW-ambassadeurs gaan we met zand mensen actief en interactief verbinden en enthousiasmeren voor design. Want dit is een bijzonder, veelzijdig medium. 'Elk zandkorreltje en elke zandsoort geven blijk van de diepe connectie tussen de mens en wat de aarde in zijn omgeving voortbrengt. Zand verschaft een onschatbare kennis over de aarde. In ons werk, onder meer door rubricering, samenwerking en storytelling, helpen wij zand zijn universele verhaal te vertellen.'

Marcus Fairs, oprichter en hoofdredacteur Dezeen

Met talrijke prijzen op zak en een gevestigde naam in de designwereld mag de Britse oprichter van Dezeen zich dit jaar de allereerste internationale ambassadeur van Dutch Design Week noemen.

Marcus Fairs: 'Ik ben erg blij de eerste internationale ambassadeur van Dutch Design Week ooit te zijn. DDW is voor mij altijd het meest toekomstgerichte en uitdagende designevenement van de wereld geweest. Dutch design behoort al jarenlang tot de toonaangevende ontwerpculturen in de wereld, en Dutch Design Week is vaak de smeltkroes waar de meest veelbelovende talenten en ideeën eerst te zien zijn. Ik kijk er zeer naar uit dit jaar deel uit te maken van dit evenement en het met de wereld te delen.'

Dit zijn de finalisten van de Dutch Design Awards >

En dit zijn de jonge designers to keep an eye on >