Met deze slimme trucs lijkt je huis altijd schoon

Fake it till you clean it.

Soms wil je binnen vijf minuten kunnen doen alsof je huis schoon is; omdat die date plots voor de deur staat, bijvoorbeeld, of omdat je ouders onverwachts even aanwaaien. Hebben we deze slimme trucs voor je, zodat het lijkt alsof je huis (best) schoon is.

1. De rommelmand

Zorg dat je altijd een rommelmand bij de hand hebt, liefst met deksel en zonder gaatjes. Alle rondslingerende zaken moffel je erin weg, deksel erop, klaar. Niet vergeten om hem af en toe te legen, natuurlijk.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Lege oppervlakken

Maak alle oppervlakken leeg. Dus onnodige papieren haal je van de eettafel, maak de salontafel leeg, het dressoir en vuile vaat op je keukenblad zet je in de vaatwasser. Alles waar je geen vaste plek voor hebt, gooi je in de rommelmand.

3. Grote kast

Als je mand echt te lelijk is om in de kamer te laten staan, berg je hem op in een grote kast, verwarmingshok of andere plek waar niemand komt. Zorg dus dat je daar plaats voor hebt, anders heb je alsnog een probleem.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken
Voor het donkere hoekje in jouw appartement.
Handig! Deze room divider en lichtbron ineen
blue and white bathroom with bamboo cabinets
30 eyecatching tegelideeën voor de badkamer
4 tips om die lege plek in je interieur op te vullen.
Kerstboom weg? Dit zet je op die lege plek

4. Schud de kussens op

Niets zo slordig als ingedeukte kussens. Even opschudden en liefst met de punt naar beneden op de bank schikken, en je bank lijkt ineens een heel stuk chiquer.

5. Vouw je plaids op

Voor dekentjes en plaids geldt hetzelfde: even opvouwen en over de leuning draperen staat netjes en elegant. Niemand hoeft te weten dat je er net nog languit onder lag te Netflixen.

6. Leg boeken in de boekenkast

Liggen je boeken en tijdschriften verspreid over je kamer? Maak er een stapeltje van en zet ze in de boekenkast. Of leg ze horizontaal op een plank of side table, met een plant erop. Dus niet op de grond als een verstrooide professor.

Klaar! Iemand koffie?

PS: Tip 7. Na een half jaar nog steeds niet in die rommelmand gekeken? Dan wordt het tijd voor een grote Marie Kondo-sessie >