Je kon erop wachten: er komt een Tiny House Festival!

En de primeur is voor *tromgeroffel* Almere.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Deze maanlamp is alles wat je nodig hebt
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep

Ooit vertrok half Amsterdam naar Almere om ruimer te kunnen wonen. Maar binnenkort is het precies omgekeerd: dan komt iedereen naar Almere voor de kleinste huizen van Nederland. Huh? Wat is hier nu weer aan de hand?

De jongste stad van Nederland heeft een primeur: hier komen de allereerst Tiny Houses van het land te staan. En de eerste bouwsels die klaar zijn kun je binnenkort bewonderen tijdens de Tiny House Jamboree op zaterdag 7 oktober.

Advertisement - Continue Reading Below

De Tiny House Jamboree wordt georganiseerd door een team van vrijwilligers van Stichting Tiny House Nederland, onder leiding van Marjolein Jonker. Een feestelijke dag waar je meer dan vijftien Tiny Houses kunt bekijken en de bewoners het hemd van het lijf mag vragen. Er is een uitgebreid programma met inspirerende lezingen, Q&A-sessies met de Tiny House-pioniers en een informatiemarkt. Verder is er live muziek en natuurlijk lekker eten en drinken. Ook kun je een overnachting winnen in dit superschattige Tiny House in Eindhoven.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Deze maanlamp is alles wat je nodig hebt
Van rijtjeshuis naar kasteel door Funda
Na vandaag doe je dat nooit meer.
Waarom je geen 'sorry' meer gaat zeggen voor troep
Echt, we kunnen er veel van leren.
6 dingen die mensen met een schoon huis doen
Tips om beter te slapen

Heb jij een brandende vraag voor de Tiny House-bewoners? Stel hem hier alvast, dan wordt hij behandeld tijdens de Q&A.

Het bouwterrein van de Tiny Houses in Almere Poort is trouwens al van 30 september tot en met 7 oktober opgesteld voor mensen en bedrijven die serieuze plannen hebben om aan de slag te gaan met een Tiny House.

De details

Tiny House Jamboree vindt plaats op zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 18.00 uur op het terrein van BouwEXPO Tiny Housing (Najadenstraat 3-5, Almere Poort). Entree is gratis! Meer info via: jamboree.tinyhousenederland.nl.

Wij zijn wel benieuwd of het nou echt zo'n bevrijdend gevoel geeft om te wonen op zo'n zelfvoorzienende postzegel op wielen. We zien je daar.

Kun je niet wachten tot 7 oktober? Doe hier alvast wat inspiratie op >