Dit Belgische designduo wil niet trendy zijn – en dus zijn ze het wel

Compromisloos, minimalistisch en toch heel sfeervol: dit is de Alfred Collection.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
Dit is het nieuwe it-hotel in Parijs
The Tribute is het jubileumontwerp van Hästens
Tamara van Roij creëert de Flux Rug

Zoals beloofd praten we je deze week bij over interessante collecties van bijzondere ontwerpers die tijdens Maison & Objet in Parijs worden gepresenteerd. Dé beurs waar internationale toonaangevende designers hun nieuwe collecties presenteren. De hele week is er van alles te beleven op het gebied van design, wonen, interieur en architectuur.

Valerie_Objects is het nieuwe label van het Antwerpse collectief Axel Van Den Bossche, Frank Lambert en art director Veerle Wenes. Het designlabel vertaalt de opvallendste ontwerpen van designers, architecten en kunstenaars naar tastbare objecten voor in huis. Zo ontwikkelen ze authentieke, goed doordachte producten die een bijzondere toevoeging zijn voor je interieur.

Advertisement - Continue Reading Below

En dit selecte trio heeft werkelijk een neus voor bijzondere onontdekte objecten.

Deze week presenteert Valerie_Objects in Parijs hun nieuwste samenwerking. Samen met The Alfred Collection lanceren ze een collectie van twaalf handgeweven tapijten in prachtige kleurstellingen. Een feest voor je huis.

The Alfred Collection is een samenwerking tussen de Belgische ontwerpers Marie Mees en Catherine Biasino. Deze twee prijswinnende designers begonnen hun textielmerk in 2009 en werden direct opgepikt. Mees en Biasino willen absoluut 'vermijden om trendy te zijn', zoals ze zelf zeggen. Hun werk valt te omschrijven als tijdloos, compromisloos, minimalistisch en duurzaam.

More From Interieur Nieuws
20 articles
Dit is het nieuwe it-hotel in Parijs
The Tribute is het jubileumontwerp van Hästens
Tamara van Roij creëert de Flux Rug
IKEA opent een cadeauwinkel op Utrecht Centraal
Binnenkijken bij het Kaléo restaurant in Beiroet

Ze maken textiel voor mensen die interieurproducten zoeken met een artistieke meerwaarde en een hoogwaardige duurzame uitstraling. Daarom werken ze met een mix van wol uit Nieuw-Zeeland en Portugal, en worden de tapijten met de hand geknoopt door geduldige vaklieden in Portugal.

Voor Valerie_objects ontwierp The Alfred Collection vier series met tapijten in verschillende maten. De series dragen de namen Ivy, Fran, Lucy and Frenzy — namen die verwijzen naar karakters uit Hitchcock-films.

Voor designliefhebbers met een voorliefde voor ambachtelijkheid en minimalisme, is The Alfred Collection een absolute must-have.

De tapijten kun je niet online bestellen, maar koop je exclusief bij geselecteerde dealers wereldwijd, ook in Nederland.

Nog zo'n nieuwe collectie waar je blij van wordt >