Designklassieker CH07 Shell van Hans J. Wegner krijgt een nieuw jasje

Net als je denkt dat het niet beter kan.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest

De CH07 Shell van Hans J. Wegner krijgt in samenwerking met meubelmakerij Carl Hansen & Son en textielproducent Jim Thompson een ander uiterlijk. Never change a winning team. Behalve als daar handgeweven zijde om de hoek komt kijken. Dan altijd.

De CH07-stoel uit 1963 is dé creatie van Hans J. Wegner. Hij wordt ook wel de 'laughing chair' genoemd door zijn gestroomlijnde afwerking in de vorm van een glimlach. De grap is dat deze stoel bij lancering niet erg gewaardeerd werd, pas na de herintroductie in 1998 ontving hij meerdere awards.

Advertisement - Continue Reading Below

De stof

Jim Thompson Fabrics staat vooral bekend om de productie van Thais zijde. Het bedrijf is opgezet door Jim Thompson, wiens geschiedenis een legende an sich is. Zijn textiel is onder andere gebruikt voor het London Savoy Hotel en de Canaletto-kamer in Windsor Castle. In 1967 verhuisde Thompson zijn bedrijf naar Bangkok waar de flagshipstore zich nog altijd bevind. Het absurde? Een paar weken na de verhuizing verdween Jim Thompson spoorloos tijdens een wandeling in de Cameron Highlands in Maleisië.

More From Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest
Hollands glorie.
IKEA strikt deze Nederlandse topdesigner
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden

Het meubel

Carl Hanson & Son heeft zestien stoffen van Jim Thompson uitgekozen. De selectie bestaat uit vier kleurthema's: Red Coral, Blue Sapphire, Golden Citrine en Green Jade. Deze bestaan elk weer uit vier verschillende texturen. Naast de keuze uit zestien verschillende stoffen is het shell-stoelframe ook verkrijgbaar in verschillende afwerkingen: eiken, walnoot of (geverfd) beukenhout. Genoeg keuze om te personaliseren als je het ons vraagt.

De stoel zal verkrijgbaar zijn van 1 november tot 30 december. Hollen dus naar de dichtstbijzijnde winkel. Die vind je hier.

Dit is 's werelds bekendste design lamp. >