Deze interieurtrend wil je NU in huis halen

ELLE Decoration tipt: bijzondere designkleden voor op de vloer of aan de muur.

Nieuws uit Milaan: het kleed is terug. De exemplaren die wij voor je uit hebben gezocht zijn allemaal met de handgemaakt en ontworpen door hedendaagse designers – waarvan een heleboel van Nederlandse bodem. Bekijk ze hier:

Advertisement - Continue Reading Below

1 Mae Engelgeer voor cc-tapis

Wie de Nederlandse textielontwerper Mae Engelgeer op de voet volgt weet dat ze vooral werkt met rechte grafische lijnen. Maar het was hoogtijd voor iets nieuws. De kleden die Mae Engelgeer ontwierp voor cc-tapis tonen juist veel ronde vormen. Meer info: mae-engelgeer.nl en cc-tapis.com.

Advertisement - Continue Reading Below

2 Kiki Carpet Special

Opnieuw, Nederlands talent. Dit kunstwerk van Kiki van Eijk ziet eruit als een levensgroot borduursel en is geïnspireerd op de vreemde grootte van een negentiende eeuws poppenhuis. Niet alleen fijn voor het oog, maar ook lekker zacht voor de voeten. Meer info: kikiworld.nl.

Advertisement - Continue Reading Below

3 Nanimarquina X Raw Color

De basisregels van kleur zijn terug te vinden in dit kleed. Door te spelen met de tint, helderheid en verzadiging wisten Nanimarquina en Raw Color het van oorsprong Pakistaanse vloerkleed in drie nieuwe jasjes te steken. Meer info over 'Blend': nanimarquina.com.

Advertisement - Continue Reading Below

4 Ronan en Erwan Bouroullec voor Danskina

Ronan en Erwan Bouroullec, twee van de meest invloedrijke ontwerpers van nu. Uit een samenwerking tussen de broertjes Bouroullec en Danskina onstond heel veel moois, waaronder dit kleed. Meer info: danskina.com.

Advertisement - Continue Reading Below

5 Noortje van Eekelen voor Moooi Carpets

Eén van de sprookjesachtige kleden uit de Utopian Fairy Tales-collectie van de Amsterdamse Noortje van Eekelen voor Moooi Carpets. Een mandala waarnaar je uren kunt blijven kijken. Meer info: moooicarpets.com.

Inspiratie: wandkleden om je muur mee te sieren >