David Bowie pop-up store

Ben je binnenkort in Londen te vinden? Sla dan zeker de aan David Bowie gewijde pop-up store in Selfridges niet over.

David Bowie is back on track. Na tien jaar radiostilte kwam de muzieklegende met een nieuwe cd op de proppen, maakte hij een kekke clip met Tilda Swinton, wijdt het Victoria and Albert Museum dit voorjaar een expositie aan hem en is er nu in Selfridges een pop-up store te vinden, met exclusieve items met de ster in de hoofdrol. Op geen enkele manier kan je nog om hem heen.

 
DAVID BOWIE IS ALL YOURS
Voor deze pop-up store sloegen het warenhuis en het V&A Museum de handen ineen, met 'David Bowie Is All Yours' als resultaat. In de Selfridges Concept Store, waar de tijdelijke winkel te vinden is, zijn allerlei producten te bewonderen en/of te koop die de legendarische muzikant eren, van mode tot beauty. Wat je er allemaal vindt? We sommen op: vintage kleding (waaronder bijzondere items van Céline en Azzedine Alaïa), geselecteerde stukken van Alexander McQueen en Mary Katrantzou die Bowies spirit reflecteren, fotografie van Brian Duffy, verschillende muziekalbums, T-shirts, boeken, prints en last but not least: make-overs en masterclasses in make-up van Illamasqua.

Advertisement - Continue Reading Below

 
Meer expo's in Londen die het bezoeken waard zijn >

 
BOWIE OP TV
Geen weekendje Londen voor jou? Geen nood, tv-zender Cultura biedt je een avond met twee concerten van David Bowie. Kan je nog steeds genieten van de muzieklegende. Als prima voorafje schotelt de zender je om 19.30 uur Ziggy Stardust and the Spiders From Mars voor, het afscheidsconcert van de excentrieke zanger. Daarna kun je om 21.00 uur genieten van David Bowie - Serious Moonlight, het concert waarin David Bowie (toen in zijn dandyperiode) zijn meest succesvolle album Let's Dance promoot.

Meest gelezen

 
Kijken dus, zondagavond. Cultura24 is via digitale televisie en internet te bekijken (check even www.cultura.nl).

 
Pssst… Vanavond is er ook nog een documentaire op BBC1 over Bowie en zijn band The Spiders From Mars, waarin hij wordt belicht als 'opmerkelijk figuur in de kunstwereld'. Bekijk David Bowie - a cracked actor: an Imagine… Special om 23.35 uur op de Engelse zender.

 
ELLE tipte vijf films die in april uitkomen >