Halina Reijn: 'Carice en ik hebben er weleens over gefantaseerd om samen een kind te nemen'

Halina Reijn trapt vanavond het nieuwe seizoen van College Tour af en in de preview doet ze alvast wat opmerkelijke uitspraken. 

In de Theaterschool in Amsterdam werd Halina Reijn onderworpen aan een vragenvuur van presentator Twan Huys en studenten. Haar werk komt uiteraard aan bod, maar ook haar veelbesproken vriendschap met Carice van Houten. Wanneer ze het over haar ongewenste kinderloosheid hebben (Halina steekt dat immers niet onder stoelen of banken) en Twan vraagt of ze weleens heeft overwogen een kind met Carice te nemen antwoordt ze:

Advertisement - Continue Reading Below

'Ja natuurlijk, daar hebben we vaak genoeg over gefantaseerd, maar nooit reël overwogen. We maken er wel eens grappen over, maar we zijn toch allebei echt heteroseksueel en leven voor de liefde. In mijn geval: ik wil echt een kind van de specifieke man waar ik verliefd op ben. Ik heb geen kinderwens zoals heel veel andere vrouwen dat wel hebben, van ik wil sowieso een kind, ook als ik het alleen moet doen of in een andere structuur, dat heb ik niet. Ik zie niet reëel voor me dat ik met Carice een kind zou nemen. En zij ook niet, zij wil ook alleen kind met een mannelijke partner. We hebben in die zin allebei best wel een huisje-boompje-beestje ideaal. Ik wil graag normaal zijn.'

Meest gelezen

Verder onthult de actrice dat ze een nieuwe film gaat regissseren, Locus of Control, waar, jawel, Carice van Houten samen met Marwan Kenzari de hoofdrol in heeft:

'Ik doe veel samen met Carice. We zijn begonnen met meer produceren, dat is wat we heel graag willen, waarbij we schrijven, regisseren en spelen.'

De College Tour-uitzending met Halina Reijn is vanavond te zien om 20.30 uur op NPO 3. In het komende seizoen komen onder andere Jeroen Dijsselbloem, Guus Meeuwis en rocklegende Rod Stewart langs.