9 dingen die koppels in een gezonde relatie NOOIT doen

Hoe graag ze het stiekem ook zouden willen.

Meest gelezen

1. Oude koeien uit de sloot halen. Ruzies die geweest zijn, zijn geweest – het maakt niet uit hoeveel pijn het jullie gedaan heeft. Het is niet gezond om bij te houden wat je lief allemaal verkeerd doet, omdat jullie zo allebei niet kunnen vergeten wat er gebeurd is.

2. Neppe of onoprechte excuses. Dus niet: "Het spijt me, maar jij…"; maar gewoon een simpele "het spijt me". Sommige mensen zeggen sorry om iets te kunnen zeggen wat hun lief gedaan heeft, maar dat kunnen jullie beter niet doen. Dat leidt alleen maar tot nieuwe ruzies en dat is nooit goed. Als je tegen hem wilt zeggen dat iets je pijn heeft gedaan, confronteer hem daar dan direct mee. Dan kunnen jullie dingen uitpraten en zo begrijpen jullie elkaar alleen maar beter.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Hun partner de schuld geven voor iets slechts wat gebeurd is. Je zegt niet tegen je lief dat hij er niet genoeg om geeft of onverantwoordelijk is en dat hij daarom geen promotie heeft gekregen. Dat is heel gemeen. Koppels met een gezonde relatie zijn positief. Ze geven punten van verbetering en moedigen elkaar aan om het beter te doen.

4. Iets uit het leven van hun partner tegen hem/haar gebruiken. Je partner vertelt over zijn problemen en verhalen in vertrouwen – zodat jij weet waarom hij zo is als hij is en je hem beter leert kennen. En het is niet oké om dingen te zeggen als "Je bent een zeur, net als je moeder" of "Verbaast me niks dat je weinig vrienden hebt." Nee. Gewoon nee.

Meest gelezen

5. Negatieve dingen over elkaar posten op social media. Maakt niet uit dat de ander het misschien wel lijkt te verdienen, je zet je partner niet voor gek bij al je vrienden, kennissen en collega's. Dat is echt onbeschoft en het zegt meer over jou dan over hem. Als je boos bent op je partner, zeg dat dan tegen hem zodat jullie het op kunnen lossen. En als je daar écht geen zin meer in hebt, is het misschien beter om uit elkaar te gaan.

6. Tegenover andere mensen helemaal losgaan over hun partner. Het is zo nu en dan best lekker om met je beste vriendinnen te praten als hij je pijn heeft gedaan. Maar als je hem kapot maakt tegenover andere mensen, beschadig je zijn imago, reputatie én je relatie.

7. Zorgen dat hun leven helemaal om hun partner draait. Een goede relatie is gebaseerd op twee onafhankelijke mensen die van elkaar houden. Het is heerlijk om samen een leven op te bouwen, omdat dat gaat over de dromen en keuzes die jullie maken voor de toekomst. Maar als je hele leven om één persoon draait die je kan verlaten? Wat zal er dan gebeuren als hij weg is?

8. Geen excuses aanbieden. Sommige mensen geven niet graag toe dat ze fout zitten. Het kan trots zijn, of schaamte. Maar in ieder geval, degene die fout zit moet ook sorry kunnen zeggen. Misschien lost het niet alles op, maar het geeft de ander wel en goed gevoel en dan kunnen dingen ook opgelost worden.

9. Iemand niet vergeven. Als je boos bent voel je je misschien oppermachtig als iemand je om vergeving vraagt. Maar je zo blijven voelen gaat niks goeds doen voor je relatie. Koppels met een gezonde relatie laten hun partner zich niet opzettelijk rot voelen, omdat ze van hem/haar houden.

Bron: cosmopolitan uk