A She Story: must-see expositie is vanaf vandaag te zien

Fotograaf des Vaderlands Robin de Puy portretteerde vrouwen met een eigen, bijzonder verhaal.

Meest gelezen

Robin de Puy, inspirerende vrouwen en het geliefde warenhuis de Bijenkorf: deze drie ingrediënten staan garant voor mooie dingen. Zo ook de nieuwe exposite die vanaf vandaag te zien is in het warenhuis: A She Story – een ode aan alle vrouwen.

Robin de Puy fotografeerde voor de campagne zowel bekende als onbekende Nederlandse vrouwen – oa Stephanie Afrifa, Sophie Hilbrand, Hanna Verboom, Fidan Ekiz en Michaela DePrince in krachtig zwart/wit, de Bijenkorf tekende hun verhalen op.

A She Story
Advertisement - Continue Reading Below

De Puy over het project: 'Het was erg inspirerend om met zoveel verschillende vrouwen te werken. Ze zijn allemaal uniek op hun eigen manier, zoals de vastberadenheid van de jonge Elke van Achterberg als professioneel rolstoelschermster, de wijsheid van de 90- jarige mevrouw Link en het levensverhaal van ballerina Michaela DePrince. Naast het fotograferen van de campagnebeelden heb ik ook met cinematograaf Maarten van Rossem vier korte films gemaakt.'

Meest gelezen

Bekijk hier de prachtige film die Robin de Puy en Maarten van Rossem vorig jaar in Portland met ELLE schoten >

Op naar de Bijenkorf, dus. Daar is vanaf 16 januari t/m 8 maart (internationale vrouwendag) A She Story te bewonderen in de etalages, outdoor media, online en als expositie in alle Bijenkorf-filialen.

Zoektocht

Pssst… Als onderdeel van de campagne zoekt de Bijenkorf ondernemende vrouwen die ervan dromen hun product bij de Bijenkorf te verkopen – van kunst tot kleding of cadeau-artikelen. Geïnteresseerd? Tot en met 25 januari kun je je hier aanmelden, en misschien ligt jouw product in februari dan wel in de schappen van het warenhuis.

Hoe rock 'n roll is een Mondriaan? Of een Van Gogh? Maak je op voor Art Rocks in poptempel Paradiso >