Het team in Portland bestond oa uit ELLE's Creative Director Esther Coppoolse – verantwoordelijk voor de styling van de shoot. Model Robin Hölzken is er eentje om in de smiezen te houden. De 19-jarige Hollandse knapperd werd gescout op Hyves(!) toen ze twaalf was, inmiddels heeft ze heel wat modellenklussen op haar cv staan, oa als Victoria's Secret-model.

Robin de Puy schoot zoals gezegd de foto's, en samen met cameraman Maarten van Rossem wist de 29-jarige fotografe onder de noemer Keep Portland Weird een prachtige korte film van de modeserie Funky Town te maken.

De stad als collage, een mengelmoes van mensen, verhalen en inspiratie. Op elke straathoek wacht een nieuw avontuur: druk hierboven snel op play om het eindresultaat te zien.

(Portret)fotograaf Robin De Puy studeerde in 2009 af aan de Fotoacademie Rotterdam en won in dat jaar ook de Photo Academy Award. Haar werk is te vinden in Nederlandse en internationale bladen als ELLE, New York magazine, Bloomberg Businessweek, L'Officiel en de Volkskrant. Ze woont en werkt in zowel Amsterdam als New York.

Zien: the making of ELLE's september issue >

KEEP PORTLAND WEIRD - Film by: Robin de Puy & Maarten van Rossem - Model: Robin Hölzken - Styling: Esther Coppoolse - Make-up and Hair: Sandra Govers - Music: PitchPhase