Lang was er onduidelijkheid. En ook nu zijn er nog weinig uitspraken door officials gedaan, maar resultaten uit het officiële onderzoek naar Prince’s dood zijn gisteravondlaat eindelijk vrijgegeven en laten zien wat de doodsoorzaak van het icoon was.

xView full post on X

 
'How injury occured' (oftewel: official cause of death): een overdosis fentanyl – zeer sterke pijnstillers, zo is te lezen in het onderzoeksrapport naar zijn dood. Prince zou deze zelf hebben toegediend, maar niet om zichzelf van het leven te beroven. Prince bleek verslaafd aan de pillen, en per ongeluk te veel te hebben ingenomen.

En het incident van het vliegtuig dat een noodstop moest maken in Illinois, een paar weken voor zijn dood? Dat had volgens onderzoekers en de Amerikaanse media ook te maken met de reactie van Prince’s lichaam op de pijnmedicatie. Ook toen moest Prince dus al worden behandeld aan een overdosis.

Volgens CNN blijkt uit rapporten dat autoriteiten pijnstillervoorschriften aantroffen in Prince’s huis in Minnesota, op het moment dat hij er levenloos werd gevonden. En inderdaad: de dag voor zijn dood zou een arts uit Minneapolis hem nog bezocht hebben en hem medicatie hebben voorgeschreven. Diezelfde arts was op de dag van Prince’s overlijden ook nog bij hem thuis om testresultaten af te leveren.

Andere media weten te melden dat er in Prince's huis ook papieren werden aangetroffen waaruit blijkt dat hij hulp wilde gaan zoeken om af te kicken. Maar ook dat is niet bevestigd.

Het wachten is op meer officieel nieuws. We houden het in de gaten.