De verklaring die Kim Kardashian vlak na de overval in Parijs heeft gegeven is gepubliceerd door de Franse krant Le Journal du Dimanche. In het document - dat bestaat uit maar liefst zes pagina's - vertelt Kim uitgebreid hoe de avond van de overval op 3 oktober 2016 verliep.

'Hij richtte een wapen op me, en pakte de ring'

Kim Kardashian vertelt in de verklaring hoe ze 's nachts na een modefeestje terug was gekomen in haar hotel, Hôtel Le Pourtalès, en plots rond half drie voetstappen voor haar suite hoorde. Ze belde haar bodyguard om 2.46 uur, maar vlak daarna stormden de overvallers binnen. Ze wilden haar peperdure verlovingsring hebben, maar toen Kim net deed alsof ze niet wist waar ze het over hadden, werd er een wapen getrokken.

Kims verklaring:

'Hij richtte een wapen op me en pakte de ring. Hij droeg handschoenen. Hij vroeg me waar het geld en de sieraden waren. Ze grepen me en namen me mee naar de hal. Ik droeg een badjas, daaronder niets. We gingen terug naar de kamer en hij duwde me op het bed. Op dat moment bonden ze me vast met plastic kabels en ducttape. Daarna deden ze ook ducttape over mijn mond en om mijn handen en benen. Ze droegen me naar de badkamer, ze legden me in de badkuip, om precies te zijn.'

Peperdure buit

De overvallers namen daarna de Lorraine Schwartz verlovingsring die Kanye West aan Kim Kardashian gaf van $4 miljoen mee, samen met twee diamanten armbanden, een gouden ketting met diamanten, een diamanten kruis, een diamanten ketting van Lorraine Schwartz, diamanten oorbellen, een gouden Rolex-horloge en een ketting met Saints naam in diamanten erop gespeld. Kim schatte tijdens haar verklaring de waarde van de juwelen op $5 miljoen, maar later bleek alles het dubbele waard te zijn. De politie vreest dat de daders de sieraden al via een illegale diamantenhandel in Antwerpen hebben verkocht.

De overvallers lieten tijdens hun vlucht echter de ketting met diamanten kruis vallen en zo kwam de politie de daders door achtergelaten DNA op het spoor. Het zou gaan om 17 criminelen, waar ook zware namen bijzitten die al bekend waren bij de Franse politie. Ook zou de chauffeur die Kim Kardashian altijd in Parijs inhuurt, betrokken zijn geweest bij de overval.