Apple houdt de gemoederen flink bezig de afgelopen tijd; zo gaan er allerlei verhalen rond over alle nieuwe features die of juist wél, of juist niet op de nieuwe iPhone 8 zullen verschijnen, lanceerde Apple eerder deze maand een limited edition rode iPhonein samenwerking met (Product)Red – en vandaag speculeren veel sites over de lancering van drie (!) nieuwe iPhones, waaronder een speciaal jubileummodel.

10 jaar iPhone

Op donderdag 29 juni viert de iPhone zijn 10-jarige jubileum en deze mijlpaal laat Apple, volgens techsite Bloomberg, niet zomaar voorbij gaan. Die dag zullen twee nieuwe opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus – de 7S en de 7S Plus – gelanceerd worden, maar veel toffer zijn de geruchten over de 'anniversary iPhone'. Die zal een nieuwe vormgeving hebben en – naar verluidt – duurder zijn dan zijn voorgangers.

Hoe dat eruit ziet? Volgens Bloomberg krijgt het premium model een gebogen beeldscherm en kleine bezels (ronde openingen), waardoor het model een kraakhelder OLED-display heeft ter grootte van een iPhone 7 Plus. Maar het formaat van het toestel zelf ligt dichter in de buurt van een iPhone 7. Het prijskaartje van de 'anniversary iPhone' wordt geschat op zo'n $1.000.

Kruis 29 juni dus maar groots aan in je agenda, dan viert Apple feest. Hopelijk ook met ons.

Kleine kanttekening: waarschijnlijk kondigt Apple die dag alle drie de modellen aan, maar over de daadwerkelijke productie en wachttijd is nog vrij weinig bekend. Misschien moeten we nog wel even wachten op het feestnummer.

Wel in Apple's winkelschappen vind je, naast de rode iPhone, de nieuwe iPad. Het tablet heeft een prachtig Retina-display, en prijzen starten bij € 409. Precies; juist láger dan zijn voorgangers.