Nu de herfst begint en de dagen kouder en natter worden, worden ook de weekendactiviteiten anders: een regenachtige zondag leent zich perfect voor een sterk staaltje retail therapy, of een bezoekje aan meubelboulevards en bouwgiganten. De drang om in dit jaargetijde een nieuwe jas aan te schaffen en je nestje knus te maken, is natuurlijk heel logisch. Het zorgt er wel voor dat we op zondagen en masse in de Ikea of de Bijenkorf rondlopen. Gezellig, maar ook rete-irritant. Hier de 5 grootste ergernissen tijdens koopzondagen.

https://media.giphy.com/media/6qQLAqbXoN7eE/giphy.gif

1. File

Na auto- en fietsfile's zijn er nu ook mensenfiles. Oftewel: hutjemutje met zijn allen stapje voor stapje vooruit schuiven. Dat is vooral irritant in warenhuizen en woonwinkels met een bepaalde routing. Ik voel me altijd opgesloten in dat bordspel Het Magische Doolhof dan: je moét wel met zijn allen in dat gangpad lopen, maar er zijn geen inhaaletiquettes zoals op de snelweg. Dus hoe kom je langs die kleppende familie, moeder met kinderwagen of we-hebben-de-tijd-pensionado's? Ik ga altijd recht vooruit, ellebogen desnoods in de aanslag en dan iets van 'hete thee' of 'personeel, personeel' mompelend. Werkt, maar je maakt er geen vrienden mee.

https://media.giphy.com/media/3o6ZtjvKRY5R45IkPC/giphy.gif

2. In de rij

In hetzelfde straatje, maar dan anders: de rijen. Die ein-de-lo-ze rijen voor de kassa. En nee, die zelfscanner gaat echt niet sneller. Het schijnt dat veel mensen automatisch de rechter rijen kiezen, omdat de meesten rechtshandig zijn en daarom onbewust voor rechter opties kiezen. Kies dus een linkerrij. Overal druk? Bedenkt een spelletje in de rij om de tijd te doden: verzin bijvoorbeeld namen voor iedereen om je heen of geef alle outfits een cijfer mét goede motivatie hiervoor. Moet jij eens opletten hoe snel die rij voorbij is.

https://media.giphy.com/media/xT5LMR03on76pmw8ne/giphy.gif

3. Helse herrie

Dit is zo'n gevalletje: je hoorde het niet tot je erop ging letten. Dus ik ga je winkelervaring nu nog iets irritanter maken (graag gedaan). Let eens op wat er allemaal wordt omgeroepen in een warenhuis: allerlei nutteloze aanbiedingen en verwijzingen naar de klantenservice en dat dan in alle talen van de wereld. Als het riedeltje voorbij is begint de dame achter de microfoon (wie heeft haar met haar nasale stem die job gegeven?) weer opnieuw. HOUD. JE. MOND.

https://media.giphy.com/media/boGfrd5NOl4R2/giphy.gif

4. Vreetschuur

Vaak breng je uren door in een warenhuis of woonboulevard; dan is een lekkere lunch erg welkom. Helaas peanutbutter. Soms is er een droevig hoekje met wat natte broodjes kaas, of er is juist een giga kantine met semi-origineel eten (hoi Ikea!). Nou ben ik persoonlijk echt dol op vegetarische Zweedse balletjes met roze prinsessenzoenen toe, maar het is natuurlijk niet echt gezond. #hotdogs4life Kan dat niet beter? Of kan in ieder geval het meubilair gezelliger? Tack så mycket, oftewel: vriendelijk bedankt Zweden.

https://media.giphy.com/media/NY1qV1QUCwBiM/giphy.gif

5. Proppen

Fijn, je hebt alles gevonden wat je nodig had, hebt de mensenmassa's getrotseerd, de rijen doorstaan, je afgesloten van de herrie en ook nog een hotdog naar binnen gepropt. Maar dan: hoe krijg je alles in je auto? En waar stond hij eigenlijk ook alweer? Twee verzoekjes dus aan de warenhuisdirecteuren: maak die parkeerplaatsen eens wat overzichtelijker met herkenningspunten en kunnen die pakketten niet wat kleiner? Ja, er bestaat natuurlijk een bezorgservice maar sommigen producten zouden gewoon in de auto passen als ze beter ingepakt waren. Bedankt.

En nu weer vrolijk op naar de volgende zondag....

Lees hier de 5 grootste ergernissen in paskamers >