Hoe het ook zij, Engeland is sinds een paar maanden weer een restauranttopper rijker. Niet alleen de timing is spot-on te noemen, ook de twee Griekse chefs van het restaurant, beide met een imposant cv, een prachtige locatie midden in Notting Hill, de in-house deli en het interieur zijn noemenswaardig.

Het restaurant zelf, maar ook de ruime binnentuin, een unicum hartje Londen, werden ingericht door de aan het St. Martin’s College afgestudeerde Sophie Chenevix Trench. Het sfeertje? Vakantie. Licht en fris met – uiteraard – helderblauwe details. En daar worden we ook in Londen blij van.

Échte Griekse hotspots somden we ook voor je op >

KEUKENEXPERTS

Van de deli met authentieke producten en gerechten worden we zelfs nog vrolijker, want ook als je geen tafeltje weet te reserveren in het populaire restaurant, dan schep je gewoon een portie to-go; een gezellig plekje op straat is in de buurt niet moeilijk te vinden. Het restaurant wordt gerund door de Griekse foodie Christina en haar Franse partner Adrien, die met dertien jaar horeca ervaring de drijvende kracht achter de opening is. Zij stelden de twee Griekse chefs aan die op hun beurt weer zorgden voor de originele menukaart vol traditionele Griekse gerechten, maar dan even anders. Denk aan Grand Mama’s Meatballs, Rabbit Roll Ragout, Feta Tempura en zoete baklava met olijven en chocolade-ijs. Stuk voor stuk gerechten die veel beter smaken dan ze klinken.

Restaurant Mazi, 12-14 Hillgate Street, London W8, www.mazi.co.uk

Overigens hebben we zelf ondervonden dat ook nu nog een last minute ticket boeken naar Londen noch extreem duur noch schier onmogelijk is. Ook om? In ELLE’s septembernummer nog veel meer tips!