Tip: Mental States van George Condo

Noteer in de agenda: kunsttalent George Condo komt met een gigantisch deel van zijn collectie naar Nederland.

Meer dan zeventig schilderwerken en sculpturen van Condo’s hand, zijn vanaf dit weekend te zien in museum Booijmans Van Beuningen.

GEORGE CONDO
Condo wie? George Condo wordt geroemd om zijn verbazingwekkend technische bekwaamheid en veelzijdigheden. De Amerikaanse kunstenaar maakte onder andere de shockerende cover van Kanye’s album My Beautiful Dark Twisted Fantasy, waarop een naakte Kanye wordt besprongen door een soort dier-engel-mens.

Advertisement - Continue Reading Below

Anton Corbijn exposeert in Foam met: Inwards and Onwards >

PORTRETTEN
Wat te verwachten? Een reeks schilderijen die de variatie van George Condo’s werk laat zien. Butlers, zakenmannen, heiligen en historische figuren worden als fantasiekarakters neergezet en bevatten elementen van grootse meesters als Velasquez en Picasso. Alle archetypen van Condo hebben grappige, groteske trekken, door de vervorming van lichaam of hoofd.

Meest gelezen

EEN KIJKJE IN ’T LEVEN VAN
Naast de portretten legde George Condo ook verschillende momenten uit zijn carrière vast op canvas. De schilderijen tonen uitgesproken states of mind: van eenzame, onbelangrijke figuren tot uitbundige taferelen van decadentie. Zowel dolkomisch als diep tragisch.

GEORGE CONDO - MENTAL STATES
Waar: Museum Booijmans Van Beuningen in Rotterdam
Wanneer: 25 juni t/m 25 september
Meer info: www.boijmans.nl
Kost dat: € 10

Iris van Herpen toont haar nieuwe ambacht in Centraal Museum Utrecht >