Tip: Cult Club Prêt à Couture

Modische fuif in aantocht, mét educatief randje. Duik vrijdag in Neerlands modegeschiedenis tijdens Cult Club Prêt à Couture.

Zet vrijdag in je mooiste goed koers richting Cultuur Café Nieuw-West voor een program bomvol mode van eigen bodem. In Prêt à Couture komen modesteden als Milaan, Parijs en Londen niet aan bod. Neen, onze eigen Hollandse modegeschiedenis – van prêt-à-porter tot haute couture – wordt onder de loep genomen en in een vermakelijke én leerzame expositie gegoten.

FOTO, KLEDING, TEKENING
Bij deze expo komt iedere modediscipline aan bod. Zo wordt er werk van de modefotografen Sharon Mor Yosef en – één van ELLE.nl’s vaste huisfotografen – Simon Bosch vertoond, zijn er tekeningen van mode illustratoren Petra Lunenburg, Sjoukje Bierma en Koosje Ruijgrok te bewonderen, kleding van Barbara Langendijk en Rob Velker en een mode-installatie van Selina Parr en Lara Tolman. Ook worden er verschillende lezingen gegeven, waarbij wordt gekeken naar de kruisbestuiving tussen de Hollandse mode met kunst én hoe die zich verhoudt tot ambacht versus industrie of stad versus platteland.

Advertisement - Continue Reading Below


Toevallig in Amsterdam-Noord? Pak een barbecue bij Roest >

 

MODECATERING

Tijdens het loeren en luisteren, kan er gesipt worden aan smoothies. Aanschuiven voor een modediner van kunstenaar Karel Goudsblom kan óók. Reserveer hiervoor van tevoren door te mailen naar info@artkitchen.nl.

Leuk: ook Fotomuseum Amsterdam (FOAM) doet een duit in het zakje en deelt vijftig gratis exemplaren uit van Pretty much everything, het fotoboek van topfotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.

CULT CLUB PRÊT À COUTURE
Wanneer: vrijdag 26 augustus vanaf 17.00 uur
Waar: Cultuur Café Nieuw-West, Joris van den Berghweg 101, Amsterdam
Info:www.cultclub.nl

Meer weekendtips >