Walter Van Beirendonck @ MoMu

Modefanaten begeven zich linea recta naar de zuiderburen voor de expositie Dream the World Awake van Walter Van Beirendonck in het Modemuseum te Antwerpen.

Dries Van Noten, Olivier Theyskens, Ann Demeulemeester, A.F. Vandevorst, Martin Margiela. Het moge duidelijk zijn: onze Belgische buren hebben een stevige steen bijgedragen aan de mode-industrie. Maar vergeet vooral Walter Van Beirendonck niet, de enfant terrible van de Antwerpse zes.


Londen Fashion Week is van start >


W.&L.T.
De kleurrijke collecties en maatschappijkritische thema’s die in zijn ontwerpen naar voren kwamen onder het label W.&L.T. waarmee hij in de jaren negentig showde in Parijs zorgden voor flink wat opschudding.

Advertisement - Continue Reading Below


Tijd voor een tentoonstelling, zo vond het Modemuseum in Antwerpen. Aan de hand van verschillende thema’s gaan ze dieper in op het verhalende karakter van zijn oeuvre, zoals daar zijn: zijn fascinatie voor etnografie, spiritualisme en het bovennatuurlijke, rituelen, science fiction en technologie. En wist je dat Van Beirendonck de kostuums ontwierp voor U2’s PopMart Tour? Dat alles, vanaf 14 september in het MoMu.


Gaat dat zien!


WALTER VAN BEIRENDONCK: DREAM THE WORLD AWAKE
Waar: MoMu, Antwerpen
Wanneer: 14 september 2011 t/m 19 februari 2012
Info: www.momu.be


Wellicht dichter bij huis: de expo Home is the skin we live in >