Expo: Amerikaanse fotografe Jocelyn Lee

In de Flatland Gallery in Utrecht kun je vanaf dit weekend terecht voor een foto-expositie rondom de Amerikaanse fotografe Jocelyn Lee.

Landschappen, portretten en naakt met een ruw randje, dat is het werk van Jocelyn Lee, wat ook wel wordt vergeleken met de Nederlandse portretfotografe Rineke Dijkstra. In 2001 ontving Jocelyn Lee het Guggenheim Fellowship. Naast haar werk als fotografe doceert ze aan Princeton University.

         
JOCELYN LEE IN UTRECHT
Maar liefst achtentwintig prints van Jocelyn’s hand hangen tot en met 28 april in de Utrechtse galerij. De werken in deze tentoonstelling vormen een afspiegeling van haar uitzonderlijke en originele werk dat niet als documentair, noch als niet documentair te omschrijven is.

Advertisement - Continue Reading Below

       
LAST LIGHT
In de expositie is onder andere de serie Last Light (2007-2008) te zien. De werken hierin gaan over de strijd van haar moeder in haar laatste dagen tegen longkanker. Om de onvermijdelijkheid van het verstrijken van de tijd te vertragen, maakte Lee beeldopnamen in de tuin van haar moeder op verschillende tijdstippen met behulp van diverse camera's.

     
Bijzondere beelden dus, in de Flatland Gallery in Utrecht. De expo is te bezoeken tot en met 28 april 2012. Meer info vind je op FlatlandGallery.com.

   

       

Beeld: Untitled (Judith # 2), 2002 Pigment print on Harman by Hahnemuhle Gloss Baryta paper, 60 x 50 cm, Copyright Jocelyn Lee, Courtesy Flatland Gallery, Utrecht- Paris and Pace/MacGill Gallery, New York