Iris van Herpen @ Groninger Museum

Langverwacht en eindelijk gekomen: de allereerste solotentoonstelling van Iris van Herpen gaat zaterdag van start in het Groninger Museum.

Een stage bij Alexander McQueen, talloze modeprijzen, succescollecties, outfits van haar hand in o.a. Vogue, Numero, Harper’s Bazaar en Dazed and Confused en schoencollecties in samenwerking met United Nude. Het werd wel eens tijd voor een grootschalige tentoonstelling van het werk van het Nederlandse modetalent.

 

Ook op dit moment in het Groninger Museum: overzichtstentoonstelling Azzedine Alaïa >

 
AMBACHT
De expo neemt je in vogelvlucht mee in haar werk van 2008 tot heden. Met veel aandacht voor het ambacht en bijzondere materiaalgebruik van Iris van Herpen. Het werk van de modeontwerpster bevindt zich op het grensgebied van kunst, design en mode. En dat ligt wel in het straatje van het Groninger Museum dat al eerder werk van ontwerpers als Azzedine Alaïa, Comme des Garçons, Viktor & Rolf en Hussein Chalayan tentoonstelde.
 
BOEK
Bij de tentoonstelling verschijnt ook het eerste boek van Iris van Herpen. Dit boek bevat een overzicht van haar collecties tot nu toe met een begeleidend essay van modejournalist Jean Paul Cauvin.
 
 
SOLOTENTOONSTELLING IRIS VAN HERPEN
Waar: het Groninger Museum
Wanneer: 24 maart t/m 23 september 2012
Meer info: www.groningermuseum.nl

Advertisement - Continue Reading Below

 

Er is dit weekend nog meer modisch vertier >