Expo @ Tassenmuseum Hendrikje

Tassen? Schoenen? Tijdens de expo Samen op stap! in tassenmuseum Hendrikje vertoef je een middagje tussen deze onmisbare accessoires, van vroeger en van nu.

Van de eclectische Jugendstil uit de jaren 10 van de 20e eeuw tot de tropenkoortstrend van nu. Zoals we állang weten, wisselt de mode bijna dagelijks en accessoires veranderen mee. Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam laat ons nu met de expo Samen op stap! zien hoe tassen, schoenen en hoeden door de jaren heen (vanaf 1900 tot nu) een steeds grotere rol zijn gaan spelen in ons dagelijks leven. Chanel, Prada, Christian Louboutin, Stella McCartney, Manolo Blahnik – deze namen zijn allen vertegenwoordigd tijdens de expositie.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Nieuwste aanwinst in de categorie accessoires: de collectie van Anna Dello Russo voor H&M >

 

THE DIVINE MISS M
Onlangs heeft het tassenmuseum een rode vintage clutch met bijpassende Herbert Levine schoenen aangekocht, die gedragen werden door actrice en zangeres Bette Midler. Ook zijn er schoenen te zien uit de collectie van de Northhampton Museum and Art Gallery in Engeland. Je hebt tot 2 september om een bezoekje te brengen aan de expo. Laat ‘m niet ongezien voorbij gaan.

 

SAMEN OP STAP! @ TASSENMUSEUM HENDRIKJE
Waar: Herengracht 573, Amsterdam
Wanneer: tot 2 september
Entree: € 8,50
Meer info: tassenmuseum.nl/nl

 

Liever naar buiten? Scoor vast tickets voor Valtifest 2012 >