Het vernieuwde Rijksmuseum Amsterdam

Het geliefde Rijksmuseum opent over acht nachtjes slapen haar volledig gerenoveerde deuren.

Het kan je niet ontgaan zijn; maar liefst tien jaar heeft het Rijksmuseum in Amsterdam in de steigers gestaan. Het wachten duurde lang, maar nu is het bijna zover! Zaterdag 13 april opent het museum haar gloednieuwe deuren. 800 jaar Nederlandse geschiedenis en kunst onder één groot dak.

 

SNEAK PREVIEW @ DWDD
Uiteraard houden we je volledig op de hoogte van de grande opening van het Rijksmuseum, maar we willen je de speciale uitzending van De Wereld Draait Door (van donderdag 4 april) niet onthouden. Voor deze bijzondere uitzending kreeg het programma toestemming om met een groot aantal vaste gasten (waaronder ELLE’s hoofdredacteur Cécile Narinx) nu al rond te lopen in het museum en dit bezoek te filmen. Gluur al even binnen in het imposante gebouw aan de Museumstraat 1, werp een blik op het beroemdste schilderij van Rembrandt ‘De Nachtwacht’ en bekijk een greep uit de 1.000.000 voorwerpen tellende collectie van het museum.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Zaterdag 13 april 2013 opent Koningin Beatrix officieel het nieuwe Rijksmuseum. Bekijk ook www.rijksmuseum.nl voor meer informatie, sneak previews en figures & facts over de renovatie.

 

Ook het Stedelijk Museum opende onlangs haar deuren aan het Museumplein te Amsterdam >

 

BEKIJK HIER DE VOLLEDIGE UITZENDING VAN DWDD

 

RIJKSMUSEUM 2013 - IN BEELD