Grote vintage buitenmarkt

Zon & winkelen gaan wél samen. Namelijk op de Grote Luikse Pinkstermaandagmarkt in Utrecht, die buiten plaatsvindt.

De Veemarkthallen in Utrecht zijn natuurlijk geen oppersexy locatie. Maar op Pinkstermaandag gebeuren er wel hele leuke dingen. Dan wordt namelijk de jaarlijkse Luikse Pinkstermaandagmarkt gehouden, met een enorme hoeveelheid antiek, curiosa en andere (mödische) spullen uit grootmoeders tijd.

 

In principe moet je maar niet letten op de wellicht wat vreemdsoortige bijbehorende live-optredens (demonstratie schaapscheren!? Een roofvogelshow?!) en de kinderboerderie is als het goed is al helemaal niet aan jou besteedt.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Liever een potje varen? Dat kan >

 

Vandaag ga jij je gewoon concentreren op heel hard zoeken naar dingen waarvan je niet wist dat je ze ontzettend wilde. Er zijn namelijk maar liefst 1200 kramen.

 

En verwacht echt niet alleen maar meuk (zoals je eerlijk gezegd de laatste tijd op de IJ-hallen aantreft). Hier wil je echt nog wel exclusieve verzamelobjecten als Verkadealbums, oude schoolplaten, briljante leren schooltassen en meer moois vinden.

 

Geen zin om naar die markt te tuffen? Online shoppen kan ook. Check dan www.curiosaplaats.nl.

 

Veemarkthallen Open van 10:00 uur tot 17:00 uur. Parkeren op het terrein is eveneens gratis. Het Veemarktcomplex is gelegen aan de Sartreweg 1-3 3573 PW Utrecht, nabij de Berekuil (A27).