Aura Dione @ Paradiso

Zin in een clash van electro, reggae, trompetgeschal, dansbare tunes en afwisselend vrolijke en melancholieke vibes? Ga dan vanavond naar Paradiso, voor het concert van aanstormend talent Aura Dione.

Aura Dione heeft een stem die bij vlagen wel iets weg heeft van die van Shakira. Haar muziek is echter een totaal andere beleving.

 

Een concert van Aura Dione betekent: Spaans klinkende gitaren, reggea-vibes, melancholiek trompetgeschal, weirde electro, een commerciële r&b-schwung, en dat alles weer heel dansbaar met soms een vrolijke en dan weer een droeve groove.

 

Aura Dione is een Deense singer/songwriter met creatief uiterlijk. Ze doet ons qua looks een klein beetje denken aan Marina and the Diamonds. Uiteraard heeft Aura (1985) een stel wilde hippieouders, die natuurlijk met haar de wereld rond zeilden tot Aura echt een keer naar school moest.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Ja, het is heus een jeugdtrend binnen de huidige generatie singin' young girls. Uffie ging ook zeilen >

 

Het debuut van Aura Dione heet Columbine (2008). Hiermee werd ze al populair in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Nu eindelijk lijkt het in Nederland ook te lukken met de single I Will Love You Monday. Ze staat op 3 in de nationale Tipparade.

 

Meer info vind je op www.paradiso.nl en www.auradione.com