WONEN

WONEN

Winnaar AM NAi Prijs 2012

13 december 2012 15:12
door Elsbeth Grievink

Hoera voor klushuis De Zwarte Parel! De ontwerpers – Zecc Architecten en Studio Rolf.fr – slepen met hun bouwval turned architectonisch hoogstandje de AM NAi prijs in de wacht.


De AM NAi prijs wordt elke twee jaar toegekend aan het beste gerealiseerde project van een jonge architect. En onder jong wordt dan verstaan: onder de veertig.
Uit 49 inzendingen wees de jury klushuis De Zwarte Parel, een onalledaags klushuis in Rotterdam, aan als meest geslaagd. Een paar jaar geleden was het pand nog rijp voor de sloop. Rolf Bruggink van Studio Rolf.fr zag er echter potentie in en nam Zecc Architecten in de arm. Samen toverden ze het pand om tot een architectonisch schouwspel, waarin wordt geëxperimenteerd met tijd en ruimte.

 
Uit het juryrapport: “Het project is inventief, experimenteel en gedurfd; het laat nieuwe mogelijkheden zien. De Zwarte Parel is oprecht een inspirerend project voor alle jonge architecten.”

 
Het winnen van de AM NAi prijs is een mooie prestatie, zeker als je de andere genomineerde projecten kent: de Noorderparkbar (Amsterdam) van bureau SLA en Overtreders W, Het Schieblock (Rotterdam) van ZUS, de Faculty Club (Tilburg) van Shift Architecture Urbanism.

 
www.nai.nl

 

Nog heel eventjes: lichtfestivals in Amsterdam & Rotterdam >


Reageer


MEER WONEN

Designwinkel Restored op de Amsterdamse Haarlem...

Het Zweden tussen 1880 en 1920 vormde de inspir...

ELLE Decoration gaat de straat op, en stelt zo’...

Rondslingerende opladers zijn voor niemand leuk...

ELLE Decoration gaat de straat op, en stelt zo’...

Uit 1500 deelnemers werd het Duivendrechtse arc...