Dit moet je weten over modelieveling Marques'Almeida

Vandaag showt het Portugese ontwerpersduo op de laatste dag van de London Fashion Week. Dit is wat je over hen moet weten.

Meer van Nu in ELLE
20 articles
Hotte bikini's in hemels Kaapstad: ELLE's Kleedkam
Dit zit in de toilettas van ELLE's Suze Kuit
Dit zit in de toilettas van ELLE's Yin Fung

WIE?
Marques’Almeida bestaat uit Marta Marques en Paulo Almeida, een jong Portugees duo dat inmiddels al weer een paar seizoenen tijdens London Fashion Week showt. Na hun studie in Portugal kwamen ze samen naar Londen voor de befaamde masteropleiding op Central Saint Martins en deden ze ervaring op bij merken waaronder Vivienne Westwood en Preen. Hun stijl is grungy en distressed met oversized denim met rafels en franje als kenmerk. Het duo is al een paar seizoenen goed bezig maar brak afgelopen jaar echt door na het winnen van de belangrijke LVMH-prijs in mei. Overige genomineerden waren onder anderen Demna Gvasalia van Vetements, Arthur Arbesser en de Franse modelieveling Jacquemus. Nogal wat concurrentie dus, maar de jury – bestaande uit de meest prestigieuze LVMH-ontwerpers als Phoebe Philo, Raf Simons en Nicolas Ghesquière – prees Marques en Almeida om hun creatieve en artistieke kwaliteiten. ‘Er is iets met Portugal en de Portugezen,’ zei jurylid Karl Lagerfeld tijdens de prijsuitreiking. ‘Een ander perspectief, alsof ze iets voor het eerst zien.’ Het duo won niet alleen een bedrag van driehonderdduizend euro maar ook een jaar lang zakelijk advies van het invloedrijke Franse conglomeraat van luxeproducten LVMH.

Advertisement - Continue Reading Below

 

 

More From Nu in ELLE
20 articles
Hotte bikini's in hemels Kaapstad: ELLE's Kleedkam
Dit zit in de toilettas van ELLE's Suze Kuit
Dit zit in de toilettas van ELLE's Yin Fung
Laura Marling
Dit zijn de lekkerste zomerse tunes van het moment
ELLE mei 2017
Leesvoer: slutshaming, liefdesverdriet & feminisme

WAT?
Het winnen van de LVMH-prijs resulteerde in een duidelijk luxueuzer stofgebruik voor de collectie van lente/zomer 2016. Vanzelfsprekend kwam het duo opnieuw met de voor het merk zo kenmerkende en succesvolle distressed denimontwerpen maar er was ook ruimte voor meer romantische, gescheurde en gerafelde chiffon jurken (gecombineerd met stoere leren jassen, dat dan weer wel) en een grotere focus op die o zo winstgevende en dus belangrijke accessoires.

 

WAAR TE KOOP?
Opening Ceremony, Matches en Net-A-Porter.

Meer? marquesalmeida.com

Deze Britse nieuwkomer is ook goed op weg om de nieuwe modelieveling te worden >

Marques'Almeida - foto: WireImage