Boek: Hussein Chalayan

Het leven is leuk als je Hussein Chalayan heet. De succesvolle modeontwerper opent deze zomer niet alleen een eigen tentoonstelling, er staat ook een boek op de planning.

In juli dit jaar gaat de langverwachte tentoonstelling van de Brits/Turks-Cypriotische designer Hussein Chalayan in Parijs van start. Het Les Arts Décoratifs-museum brengt hiermee een hommage aan het werk van Chalayan, waarvoor hij continu de grens tussen mode en kunst opzoekt.


Nog zo’n must-see tentoonstelling in Parijs: de Kate Moss foto-expo >

 

IN WOORD EN BEELD

Maar dat is niet alles. In lijn met deze tentoonstelling brengt Chalayan een heus boekwerk uit. Deze 276 pagina’s tellende pil bevat 250 foto’s en illustraties die de carrière van de designer letterlijk in beeld brengen. Van z’n studententijd in Turkije en Londen tot zijn doorbraak en het succes dat hij daarna oogste.

Advertisement - Continue Reading Below


Leuk: naast zijn kledingontwerpen komen ook Chalayans installaties, video’s en fotografiewerk aan bod. En ook modejournalisten en -experts Judith Clark (London College of Fashion), Sarah Mower (The Daily Telegraph) en Susannah Frankel (The Independent) verleenden hun medewerking aan het boek. Kortom: hebben.


Het koffietafelpareltje is genaamd Hussein Chalayan – moet te onthouden zijn – en zal vanaf september overal te koop zijn voor zo’n € 60.

 

Ook leuk en iets dichter bij huis: Out of Fashion >