Alexander Wang update

In aantocht: de badlijn én herencollectie van Alexander Wang. Tijd voor een update.

We hullen onszelf maar al te graag in een T-shirt uit zijn T-collectie en zijn tassen laten we maar al te graag aan onze armen bungelen. Maar naast T-shirts en stoere tassen houdt Alexander Wang zich met nog veel meer dingen bezig. Van awards tot een herenlabel; in het vocabulaire van de Taiwanese ontwerper komt het woord luieren niet voor.


Hij is nog maar net zevenentwintig jaar, maar al tijden geen onbekende naam meer in de modewereld. Zeg Alexander Wang en je denkt gelijk aan French chic, rock grunge en katoenen T-shirts.

Advertisement - Continue Reading Below


Het gerucht ging afgelopen maand ook al dat Alexander Wang aan een eigen parfum werkt >


BEST NEW MENSWEAR DESIGNER
In 2008 werd de in New York-gebaseerde ontwerper genomineerd voor een Women’s Wear-award, tijdens de jaarlijkse uitreiking van de CFDA’s (voluit: Council of Fashion Designers of America). Eerder dit jaar viel de ontwerper wederom in de prijzen en mocht hij zijn schoorsteenmantel verrijken met GQ’s Best New Menswear designer award, vanwege zijn T by Alexander Wang-label.

Meest gelezen


EEN SPRONG IN HET DIEPE?
En die T by Alexander Wang-collectie doet ons al tijden deugd. Niet heel gek natuurlijk, wie wordt er nu niet blij van het perfecte katoenen T-shirt? WWD komt met het gerucht dat Wang het niet alleen bij deze tweede lijn laat, maar ook plannen heeft voor een heuse swimwear-collectie. Ook van dit kunstje heeft de ontwerper al eens eerder mogen proeven. U herinnert zich vast nog de drie baddertenues met de o-zo-iconische cut outs in zijn zomercollectie voor 2009.


ALEXANDER WANG X MANNEN
Maar dat is nog niet alles. WWD verklapt dat Wang in juni met zijn eerste ready-to-wear-collectie voor mannen komt. En dus heeft manlief voortaan geen excuus meer om er bij te lopen in een onbehoorlijke outfit.


Zwemwaar, herentenues én T-shirts kunnen aangeschaft worden bij Wangs eigen winkel in New York >