Louise Gray-Barbie gelanceerd

Waar Barbie zich sinds deze week in Louise Gray-outfit kan hullen, moeten wij nog even wachten op de op Barbie-geïnspireerde collectie-items van de Schotse modeontwerpster…

Louise Gray is niet de eerste ontwerper die fan is van ’s werelds meest favoriete pop. Toen Barbs vijftig jaar werd – en er vreemd genoeg nog steeds uitzag als een jong bloempje, stoken o.a. Burberry, Comme des GarçonsKarl Lagerfeld, Diane von Furstenberg en Sonia Rykiel haar al in een nieuw jasje. Nu, drie jaar later, benaderde Mattel, uitvinder van Barbie, Louise Gray om een nieuwe outfit te ontwerpen voor onze plastic fantastic vriendin.

Advertisement - Continue Reading Below

 

COME ON BARBIE, LET’S GO PARTY
Zo gezegd, zo gedaan en tijdens afgelopen Londen Fashion Week stuurde Gray zelfs drie (door Mattel gesponsorde) Barbie-ish looks de bühne op. Die komen voor ons gewone stervelingen natuurlijk pas in het voorjaar van 2013 in de (online) winkel te hangen, maar daar kon Barbie niet op wachten. De Louise Gray-Barbie, gekleed in een mini-versie van de catwalklooks, werd onlangs al gelanceerd. Tja, some girls have all the luck.

Meest gelezen

 

Hoe dat er uitziet? Verwacht geen roze satijnen ball gowns. De Barbie-jurken van de hand van Louise Gray zijn op graffiti-achtige wijze bezaaid met het Barbie-logo. In zwart-wit. Geinig: de Louise Gray-Barbie is, net als de catwalkmodellen, voorzien van een Louise Gray-kapsel (met getoupeerde kuif), grote oorbellen en ietwat vreemde wenkbrauwen. Hebben, dat popje? Hou de Louise Gray-website dan even in de gaten voor verkoopinfo. Kun je trouwens meteen haar hele s/s 2013-collectie bekijken.

 

Louise Gray sloeg ook de handen ineen met Topshop voor kledij én make-up >