Maison Martin Margiela benoemd tot couturehuis

Feest bij Maison Martin Margiela. Het modehuis, dat sinds 2009 niet meer wordt geleid door Martin Margiela himself, mag zich vanaf nu officieel couturehuis noemen.

Samen met modehuis Alexis Mabille kreeg Maison Martin Margiela officieel de haute couture-status toegewezen van de Chambre Syndicale de La Couture in Parijs, het instituut dat ontwerpers officieel benoemt tot Haute Couturiers. De twee grote namen in de modewereld voldoen volgens de commissie aan alle eisen die gesteld worden aan een couturehuis, zoals de grootte en veelheid van geshowde collecties, de grootte van het atelier en het vervaardigen van handwerk volgens bepaalde regels.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Een belangrijke mijlpaal dus, voor het modehuis dat momenteel overigens haar waar nog voor kleine prijzen in H&M-winkels heeft liggen.

 

In totaal bestaat de coutureclub nu uit veertien officiële leden, waaronder Dior en Chanel. De nieuwste Maison Martin Margiela-coutureshow zal op 23 januari plaatsvinden.

 

Ook onze eigen Iris van Herpen is gastlid van de Chambre Syndicale, wat betekent dat ze over een aantal jaar misschien ook officieel haute couturier is >