Galliano en De la Renta gaan niet meer samenwerken

Was je nog steeds in de veronderstelling dat John Galliano een comeback bij Oscar de la Renta zou maken en de rol van creatief directeur op zich zou nemen? Kom maar uit die bubbel. It ain’t gonna happen.

Niet dat Galliano niet wilde. De gevallen ontwerper kon alleen niet tot een goede overeenstemming komen met het New Yorkse modehuis, zo weet Page Six te melden. Ondanks het grote succes dat de samenwerking van de twee voor De la Renta’s s/s 2014-show boekten (de eerste show waar Galliano aan werkte sinds Galliano-gate in 2011 gevolgd door zijn ontslag bij Dior) zullen ze niet voor een herhaling gaan.

Advertisement - Continue Reading Below

MONEY MONEY MONEY
Naar verluidt speelde geld een grote rol. Beide partijen zouden het niet eens kunnen worden over de verdiensten van Galliano als creatief hoofd van het modehuis. ‘The team at Oscar were not willing to put up the money to pay for the design team John needed, such as the cutters and other specialist support staff for his atelier.’ Weet een bron te melden. ‘They couldn’t reach an agreement, although John and Oscar remain very good friends. John is grateful that Oscar gave him a second chance.’ Dat dan weer wel.

Naar het schijnt is Galliano, die zich sinds zijn ontslag bij Dior vooral gefocussed heeft op het overwinnen van zijn verslavingen en doceerde aan het Central Saint Martins College of Arts and Design, in de running voor diverse andere modeprojecten, waar we ongetwijfeld nog over gaan horen.

Karlie Kloss heeft haar booming carrière mede te danken aan Oscar de la Renta >