Nooit meer de verkeerde maat bestellen

Iedereen die regelmatig online winkelt zal het beamen: het vinden van de juiste maat is vaak knap lastig. Maar de app Fitbay belooft beterschap.

Het is wat, met die maten. Ze schijnen dus steeds 'groter' te worden (in ELLE maart deden we er onderzoek naar), en blijken in de praktijk vaak ook nog 'ns per merk te verschillen. Het gevolg: meer dan de helft van je online aankopen kunnen regelrecht retour.

Nogal frustrerend. Daarom ontwikkelden ze in Denemarken de app Fitbay. Deze belooft je te helpen om kleren te vinden die perfect bij jouw lichaamstype passen, en je te vertellen welke maat je nou écht nodig hebt.

Advertisement - Continue Reading Below

Het is simpel:
Je maakt een (gratis) account aan, voert je lengte, gewicht en lichaamstype in en ontvangt vervolgens kledingsuggesties, gebaseerd op de keuzes van gebruikers met precies dezelfde proporties (Body Doubles genoemd). Op die manier kun je connecten met mensen die jouw exacte maten hebben en zo afkijken wat bij hen werkt.

Ook kun je zelf gemakkelijk foto’s delen van je outfit en invoeren welk merk en welke maat jou het beste staat. Het gebruikersaantal groeit gestaag, en uiteindelijk is het het doel om alle kledingstukken die online te koop zijn in de fotobibliotheek op te nemen. Stel je voor. Hoe handig!

Zien! Cara Delevingne's hilarische commercial voor Topshop & Zalando

Groot nieuws voor modeontwerpster Ilja Visser! >