Enorme eer voor Iris van Herpen

Hollands glorie.

She did it again. Onze Iris van Herpen heeft het opnieuw geschopt tot een selecte club modeontwerpers die mogen deelnemen aan Swarovski Collective. In de editie van 2016 zitten naast Iris oa ook zuiderbuurman Christian Wijnants, Creatures of the Wind, Emilia Wickstead, David Koma en winnaar van de Swarovski Collective Prize 2015 – die waar Iris van Herpen ook voor was genomineerd – Peter Pilotto.

Advertisement - Continue Reading Below

Het concept blijft onveranderd: de in totaal 15 designers krijgen een financiële duw in de rug om hun nieuwste collectie mee te verwezenlijken én Swarovski-kristallen om in die collectie te verwerken. Bovendien - en dat is natuurlijk het hogere doel - maken ze kans op die felbegeerde Swarovski Collective Prize 2016 (lees: zo'n € 35.000 extra – én de eer natuurlijk), die ergens volgens jaar zal worden uitgereikt. Wij zeggen tweemaal is scheepsrecht, Iris. Heus!

Meest gelezen

‘It is a pleasure to build on the success of the Swarovski Collective with this new line-up of creatives,’ reageert Nadja Swarovski, lid van de raad van bestuur van Swarovski, op de bekendmaking van de deelnemers. ‘This is an exceptional group of designers, and we look forward to seeing them innovate with crystal looks over the coming year.’

5 dingen die je moet weten over Iris van Herpen >

Zeer triest nieuws: Sibling-designer Joe Bates is overleden >