1. Kiezen van de beste omvangmaat
Het vinden van de juiste maat is altijd de grootste opgave. De meest gemaakte fout bij een beha-aankoop is een te grote omvang en een te kleine cup (hierover meer bij nummer 2). Een van de meest voorkomende aanpassingen is het verkleinen van de omvang met één hele maat. Als de omvang te groot is, zal de beha niet genoeg ondersteunen waardoor je bandjes in je schouders gaan snijden – ouch.

2. Kiezen van de juiste cupmaat
Vrouwen schijnen hun borsten wat te onderschatten want uit onderzoek is gebleken dat we vaak beha’s in drie(!) cupmaten te klein dragen.  Een grotere cupmaat zorgt ervoor dat de zijkanten in je beha blijven zitten zodat onaantrekkelijke bulten en bobbels worden voorkomen – want die wil je niet.

3. Vast blijven zitten in een stijlsleur
Zoals we ook met spijkerbroeken doen, zweren we vaak bij die ene beha die zo goed zit – voor jaren. Om je veranderlijke lichaam bij te houden, is het belangrijk om nieuwe beha stijlen, stoffen en vormen te proberen. Die comfortabele T-shirt bras zitten heel lekker, maar beha’s van kant kunnen net zo ondersteunend zijn als de voorgevormde cups. Probeer alles uit, van pushups tot demi-cups, en ontdek wat goed past bij jouw lichaam. De maten kunnen ook per winkel verschillen, dus als je vertrouwde maat niet past, next.

4. Je maten laten opmeten
Beha-experts adviseren om je maten in ieder geval elk half jaar op te meten. Als je veel bent afgevallen of zwanger bent (geweest) is het al helemaal belangrijk om dat meetlint tevoorschijn te halen.

5.  De rest van je lichaam vergeten
Ieder lichaam is anders, dus probeer deze tips als je bepaalde lichaamskenmerken hebt:

> Als je smalle schouders hebt, kun je een beha met kruisende bandjes op je rug proberen.
> Als je een brede rug hebt, probeer dan eens een balconet beha.
> Als je borsten wat uit elkaar staan, kun je een laag uitgesneden balconet beha proberen.
> Als je borsten dichtbij elkaar staan, kun je een push-up proberen.
> Als één borst groter is dan de ander, kun je de kleinste opvullen met een pad. Koop je beha dus altijd in de maat van je grootste borst.
> Als je borsten door borstvoeding minder veerkracht hebben gekregen, kun je het beste voor balconet beha’s gaan. Vul ze een beetje op met pads voor een mooie vorm en extra ondersteuning.

6.    Vragen om hulp
Het kan ontzettend frustrerend zijn om beha’s te winkelen zonder hulp: waar moet je beginnen?!? Medewerkers in lingeriewinkels zijn erin gespecialiseerd en zullen je zoektocht een beetje draaglijker maken. Dus maak er vooral gebruik van.

17 hele handige beha-trucjes voor vrouwen met kleine borsten >

Bron: Goodhousekeeping.com