Modejournalist Mehtap Gungormez: 'Door mijn sieraden voel ik me meer uitgesproken'

Een verlovings-rock, een gelukstreffer, mazzel bij een wedstrijd of gevonden op het strand. Uit de serie van zes 'sieradenfreaks' (aren't we all): Mehtap Gungormez (32), modejournalist. 

‘De verlovingsring van Wouters & Hendrix kreeg ik drie jaar geleden toen ik in verwachting was van mijn dochter. Het is geen traditionele verlovingsring, grappend noemen we het mijn “rock” want dat is het ook letterlijk: een enorme steen. Toen ik zwanger was zat de ring precies goed. Nu denk ik er steeds aan om ’m te laten vermaken, maar dat heb ik nog niet gedaan. Het is nogal prijzig en als ik dan toch zou gaan verbouwen, dan zou ik de band graag in goud willen. Het blijft een ring die je niet dagelijks draagt, anders dan mijn andere sieraden van Wouters & Hendrix, Catbird en Charlotte Wooning.

Advertisement - Continue Reading Below

 

‘Die ketting zorgt ervoor dat ik niet helemaal wegval’

 

Ik kleed me vrij neutraal en mijn sieraden zorgen ervoor dat het totaalplaatje net wat uitgesprokener is. Om die reden kocht ik ook deze ketting van & Other Stories. Ik ga elk seizoen naar de mannenmodebeurs Pitti Uomo en daar ziet iedereen er zó opgedirkt uit; die ketting zorgt er dan voor dat ik niet helemaal wegval. De Céline Knot-armband stond al heel lang op mijn wish list, en toen won ik ’m ineens op 1 januari via een Instagramactie van Tami Kern Dépôt-Vente. Ik kon me geen betere start van het nieuwe jaar wensen.’

@mehtapgungormez

//

Toen ik zijn familie ontmoette, kreeg ik een berg sieraden >