Wat we al wisten: John Galliano, die twee jaar geleden ontslagen werd als hoofdontwerper bij Dior, ligt in de clinch met zijn voormalig werkgever. De kwestie: hij had niet zomaar ontslagen mogen worden, zo beweert hij. Een eerste hoorzitting vorige maand, die ging over de bevoegdheid van de rechtbank om deze zaak te behandelen, liep positief af voor Team Galliano. Maar tegen die uitspraak ging Dior in hoger beroep, met de eis dat de zaak zou moeten worden voorgelegd aan een commercial court.

In 2011 werd Galliano al schuldig bevonden in de zaak tussen hem en het koppel dat hem aanklaagde voor het doen anti-semitische uitspraken >

Wat vandaag bekend is gemaakt: de datum waarop die hogerberoepzitting zal plaatsvinden in de zaak tussen Galliano en Christian Dior Couture én het label John Galliano, waar de designer toentertijd ook de zak kreeg. Op 24 oktober 2013 staat dit te gebeuren. Dior vindt dat Galliano, vanwege de ingewikkelde aard van de contracten die hij met beide modehuizen had, kon worden gezien als een onafhankelijke gecontracteerde en niet als een werknemer. En dit rechtvaardigt dat Galliano naar aanleiding van zijn anti-semitische uitspraken de laan kon worden uitgestuurd. Maar volgens Galliano’s advocaat, Chantal Giraud-van Gaver, moet de designer worden beschouwd als een gewone medewerker op de loonlijst. Zo meldt WWD.
 

Giraud-van Gaver eist schadevergoedingen van om en nabij € 6 miljoen. We houden je op de hoogte.

 
Galliano leverde onlangs nog een bijdrage aan de a/w 2013-collectie van Oscar de la Renta >