Het decembernummer. In het land van print betekent dat dat die ruim op tijd bij je arriveert zodat je ruim op tijd kunt beginnen met de voorpret voor het feestseizoen. Dat vooruit werken geldt niet alleen voor december, dat gebeurt iedere maand. Wat betekent dat al in de hete nazomer de rekken extravagante feestjurken de redactie oprollen en dat het modeteam straks als het hier nog koud en grijs is, een exotisch buitenland op zal zoeken om de bikini's voor de zomer te fotograferen. Maar zover is het nog niet, eerst krijgen we december.

Per nummer, per maand, per dag – wat zeg ik: per tél ga ik alles meer meemaken.

Op de redacties aan het Koningsplein begint het voorwerk voor die maand dus vroeg. Collega's van ELLE Eten begonnen in juli al met het testen van de kerstmenu's, en stilisten van ELLE Decoration waren druk in de weer met het boeken van een konijn en haas – echt – voor een sprookjesachtige interieurshoot. Bij ELLE begon het ook lekker op tijd met glitter, glans, feestkleding, nog meer pailletten, wapperende metallics en cadeaus, veel cadeaus! Om te krijgen, te geven, te wensen, of om nog even voor te sparen. Gelukkig kun je het hele komende seizoen heerlijk blijven shinen, dus je hoeft je niet te beperken tot de feestmaand.

Tijdens de deadline van dit nummer realiseer ik me ook dat ik al een jaar, een heel jaar, hoofdredacteur van ELLE ben. Dat kan niet kloppen denk ik, ik heb er toch pas een stuk of zes, hooguit zeven afgeleverd met de redactie?

Mijn oog scant de covers die uitgestald staan in de magazinekast. Krijg nou wat. Dit wordt echt al mijn twaalfde nummer. Ik sla het editorial van december 2015 open. Waar is mijn jaar gebleven?

Ik wens je vast, ook al is het pas november, een heerlijk terugscrollen door het afgelopen jaar en heel dikke voorpret voor het komende.

In gedachten scrol ik door mijn innerlijke tijdlijn. Drie fantastische fashionweeks, de vele reizen, de gesprekken over mode, de gesprekken over stijl, Esthers pleidooi over het nut van een structured jasje, de onvermoeibare pogingen van de redactie mij aan de loafers te krijgen (gaat niet lukken), de afscheidsmomenten van de allerleukste en allergetalenteerdste stagiaires ever (hoe vinden we die toch steeds? Misschien vinden ze ons?), de zoektochten naar geschikte covermodellen, nieuw schrijftalent, invalshoeken voor verhalen en series, de borrels, de fantastische Style Awards…

Ik neem me voor het komende jaar meer stil te staan bij al die toffe gebeurtenissen. Per nummer, per maand, per dag – wat zeg ik: per tél ga ik alles meer meemaken.

Ik hoop dat jij ook terug kunt kijken op een mooi jaar. Het zal heus niet iedere dag feest zijn geweest, maar er zijn nieuwe rondes in 2017.

Ik wens je vast, ook al is het pas november – stiekem zelfs oktober als ik dit schrijf – een heerlijk terugscrollen door het afgelopen jaar en heel dikke voorpret voor het komende.

De jaarhoroscoop voor 2017 is trouwens al binnen – sorry non-believers – en het schijnt een fantástisch jaar te worden. Dan weet je dat vast.

Maar eerst december, dress up and have a ball. Proost!

Edine

@edinerussel

PS Nog geen abonnee? Probeer ELLE 3x voor maar € 10! of lees ELLE's decembernummer via Blendle.

Nose, Mouth, Hairstyle, Poster, Youth, Black hair, Advertising, Beauty, Muscle, Model, pinterest