Omdat het maartnummer het September issue van de zomer is. Omdat-ie daardoor haast uit zijn voegen barst van goeie mode voor het nieuwe seizoen. Omdat ons covermodel Jip too cool for school is. Omdat zelfs het beautydossier XL is. Omdat actrice Sylvia Hoeks een boekje open doet. Omdat ook deze editie uiteraard gemaakt is van dat fijne luxe papier. Én omdat dit nummer in het teken staat van de hernieuwde blik op 'praktische mode'. Want geloof het of niet, Crocs en afritsbroeken zijn op de catwalks gesignaleerd. Dáárom moet ELLE maart zo snel mogelijk op jouw koffietafel belanden.

ELLE's editor in chief Edine Russel verklaart die 'afritsbroeken' hier alvast even nader...

'Een paar maanden geleden, toen we de shows van de fashion weeks voor spring/summer bespraken en interpreteerden, riep ELLE's Creative Director Esther jubelend: 'Ja, we plaatsen een bullet (een opvallende bol) op het grote modenummer met: Nu Extra Praktisch!'

O jee, dacht ik, praktisch? Bij dat woord denk ik aan functie boven vorm. Aan mensen die zeggen: heel handig. Aan kunststof kozijnen of betegelde tuinen met makkelijk afneembaar meubilair. Ik zie types die zijn doorgeslagen in hun cleandeskpolicy. Mensen die nooit zonder opslagruimte staan als ze net die fantastische foto willen maken. Bij praktisch denk ik aan apps voor al je wachtwoorden, ál je wachtwoorden, aan ANWB-windjacks en aan mensen die 's avonds al hun kleding strijken voor de volgende dag. Het woord 'praktisch' staat, zeg maar, ver van mij af.

Want ik ben dan wel de hoofdredacteur van deze prachtige titel, ik ben vooral ook nog heel veel dagelijks aan het uitvogelen. Ik leer ieder modeseizoen nieuwe dingen. En ook op de ELLE-redactie word ik dagelijks geïnspireerd. Zo is mijn garderobe al een stuk uitgekiender dan voor ik begon. Reizen gaat steeds efficiënter, inpakken is zelfs bijna leuk, mijn koffer doet lekker mee. Dat ik op Schiphol altijd nog een klein fortuin uitgeef aan last minute vergeten items, daar kan ik mee leven.

Maar praktisch dus. Het klopt, zo vertelt Esther, dat dat altijd een vies woord was in modeland. Maar het afritsbroekentaboe is er sinds dit seizoen officieel af. Praktisch heeft nu zelfs status, want geeft een avontuurlijke schwung aan je look. En dit nieuwe praktisch is vooral heel flexibel, met groot aanpassend vermogen dus. De modellen op de catwalks showden looks waarmee je van je dag op kantoor met een beetje aanpassen zo door kunt naar een wilde roofparty.

Kijk naar ELLE's covermodel Jip. Haar Louis Vuitton-jurk laat een prachtig staaltje van het nieuwe praktisch zien. De vorm kan veranderd worden; er zijn bandjes om de boel aan te snoeren of op te halen. Er zit ruimte in. En dat biedt vrijheid. De mode van dit seizoen is grenzeloos, hybride zo je wilt. Het is smart dressing op z'n sterkst. Just what the doctor ordered.'

Je vindt ELLE maart nu in de kiosk, maar kunt hem uiteraard ook online kopen (zonder verzendkosten!).

instagramView full post on Instagram

[/instagram]