We zijn weer bijna een jaar verder sinds H&M's laatste Conscious collectie uitkwam, en daarmee een jaar wijzer op het gebied van ontwikkelingen in duurzame materialen. En dat merk je. Aan H&M's gloednieuwe Conscious collectie – vanaf 20 april in de winkel – zijn opnieuw interessante technieken toegevoegd om het milieu te besparen. Zo is dit keer oa het duurzame materiaal Bionic gebruikt, een soepel gerecycled polyester dat gemaakt wordt van plastic afval uit zee – je hoorde er G-Star en Pharrell Williams vast al eens over praten. H&M verwerkte het onder meer in plisséjurken.

Maar er is meer Conscious-nieuws: er is ook weer kinderkleding in de collectie opgenomen én een Conscious Exclusive-parfum van ecologische oliën. Model en filantroop Natalia Vodianova volgt Julia Restoin Roitfeld dit jaar op als boegbeeld in de campagne, en we hebben alvast een piepkleine sneak peek voor je: van boodschappentas tot galajurk.

Product, Bag, White, Pattern, Style, Fashion accessory, Luggage and bags, Aqua, Shoulder bag, Design, pinterest

Clothing, Sleeve, Dress, Shoulder, Textile, One-piece garment, Formal wear, Gown, Day dress, Fashion model, pinterest

Meer weten over H&M Conscious en bijvoorbeeld ook over de arbeidsomstandigheden bij H&M-fabrieken? Kijk op about.hm.com/sustainability.