ELLE's aprilnummer is uit, en staat vol verse trends en looks om de nieuwe lente te vieren die volgende week begint. Lente mensen! Dat betekent naar buiten. Ontkoppel je hand van die telefoon. Zo ja. We gaan de natuur in. Het groen lokt, de zon flirt. Zal je zien dat er precies nu een voorjaarsbuitje naar beneden komt, maar dan gaan we toch straks alsnog of anders zeker later deze week. En geen excuus, want het kan tegenwoordig ook nog eens heel stijlvol. ELLE's fashion editors zijn op zoek gegaan naar items waar in je ook meteen naar buiten wílt. De hele editie staat vol buitenkleding nieuwe stijl, voor safari-lovers en urban explorers, voor dauwtrappers en avonturiers. Denk veel comfort alles even cool en classy.

Met naar buiten bedoel ik trouwens niet linea recta naar dat grote nieuwe terras waar iederéén zit.

Met naar buiten bedoel ik trouwens niet linea recta naar dat grote nieuwe terras waar iederéén zit. Ik bedoel naar buiten buiten, de natuur in. Er worden momenteel heuse studies gedaan naar het belang van Natuur in ons leven. En ook naar het tekort ervan – Nature-Deficit Disorder (zoek maar op). Het idee is dat hoe meer high tech ons leven wordt, hoe meer natuur we nodig hebben. We moeten zelf ook ergens opladen.

Je merkt het misschien zelf ook in je omgeving. Op de ELLE-redactie zijn er in elk geval steeds meer – zelfs de grootste modefans – die in hun vrije tijd de natuur ingaan. En heerste een paar jaar geleden nog het idee dat wandelen vooral voor pensionado's was, nu ken ik 28-jarigen die liever vier dagen uitwaaien langs de kliffen in Cornwall dan naar Lowlands gaan. Of die primitief willen kamperen op een godverlaten stukje grond in Frankrijk.

Dit is geen pleidooi voor een wifiloos bestaan, ik ben geen extremist, hoewel ik er soms van droom. Maar ik geloof wel in het belang van offline gaan. En 'tot jezelf komen' is volgens mij het beste wat we kunnen doen hier op deze aardkloot. Je kunt de hele dag verbonden zijn met je 1268 Facebookvrienden en je 4085 Insta-volgers, maar écht verbonden zijn, met jezelf of je omgeving, dat lukt niet op een scherm. Buiten wel. Daar komen straks je goede ideeën, nieuwe inzichten en richting. Of zoals Yootha Wong-Loi-Sing het noemt in haar interview: next level shit.

Kies de partij die het best bij jou past, links, rechts, midden, geef je stem aan een vrouw, of wie je dan ook op die zetel hoopt.

Over next level shit gesproken, laten we vooral ook gaan stemmen morgen. Volgens de laatste peilingen zou een derde (!) van de groep tussen de 25 en 34 jarigen thuisblijven. Dat gaat niet over jou toch? Ze zouden niet gaan stemmen vanwege geen interesse, een gebrek aan vertrouwen in de politiek, of nog niet weten waarop te stemmen. Voor de mensen zonder interesse, lees vooral nog deze vijf artikelen en voor de twijfelaars is er nog onze Minimasterclass Stemmen.

Kies de partij die het best bij jou past, links, rechts, midden, geef je stem aan een vrouw, of wie je dan ook op die zetel hoopt, en stem met je hart – vote for love, dat klinkt misschien wollig maar betekent vooral dat je niet uit angst stemt. Je hebt nog de hele avond de tijd om alle kieswijzers in te vullen. Als je niet stemt, verandert er sowieso niets. Let's do this ladies.

-Edine Russel

Je vindt ELLE april nu in de kiosk, of neem een – flexibel! – abonnement. Net zo handig.

instagramView full post on Instagram