Zara behoeft geen introductie; als er een winkel is waarvan je je telkens opnieuw voorneemt er minder te kopen maar dat nooit volhoudt, is het Zara wel. Je belandt er gemiddeld zeventien keer per jaar, wat ongeveer vijf keer zo veel is dan in een andere winkel. De winkelketen heeft het verleiden tot aankopen niet uitgevonden, maar zeker wel verbeterd.

Wat gaat er eigenlijk schuil achter een van de meest succesvolle mode-ondernemingen ter wereld? We sommen de leukste feitjes op.

1. In 1975 ging de eerste Zara-winkel open. In eerste instantie zou het merk de naam Zorba krijgen, maar deze naam was al bezet.

2. De gemiddelde Zara-shopper bezoekt de winkel ongeveer 17 keer per jaar.

3. Zara behoort tot moederonderneming Inditex waar ook merken zoals Massimo Dutti, Pull and Bear en Bershka onder vallen.

4. Inditex is het grootste retailbedrijf ter wereld.

5. Zara heeft 2169 winkels in 88 landen.

instagramView full post on Instagram

6. De 81-jarige oprichter van Zara, Amancio Ortega, staat volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes op de vierde plaats van rijkste mannen ter wereld. In 2011 ging de zakenman met pensioen en liet Inditex over aan Pablo Isla.

7. Sinds 1999 is er geen foto meer van Ortega gemaakt. Hij geeft ook liever geen interviews.

8. Het schijnt dat Amancio Ortega zelf geen Zara draagt.

9. De helft van alle Zara-producten worden in Spanje gemaakt.

10. Het bedrijf is in staat om binnen één week een nieuw ontwerp in de winkels aan te leveren. Ter vergelijking: andere retailers doen hier vaak zes maanden over.

11. Als een ontwerp binnen een week tijd niet de verwachte verkoopresultaten behaalt, wordt deze teruggetrokken en de order gecanceld.

12. Last but not least: Kate Middleton is ook fan van het Spaanse merk. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor George, Charlotte en haar woning.

Blijkbaar spreken we Zara al die tijd verkeerd uit >

Zara heeft dus een outlet store! >